Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islams historia – The truth shall set you free

Sen människans uppkomst har man genom förtal, propaganda och olika konspirationer försökt svartmåla de som är med sanningen för att främja sina och djävulens agenda. Här kommer en serie som behandlar allt. Denna serie tar upp allt jag skrivit om, historia, hadither, fitna, krig och Kaliferna. Ahlul Bayt i hadithböckerna. Anklagelserna. Al Ghadir. Utnämningen av Ali till efterträdare. Om ni någonsin har haft frågor om islam, om shia, om konflikten mellan shia och sunni, om historia, så besvaras de här med goda källor. Om ni nånsin funnit att mina inlägg är någorlunda intressanta, så finner ni denna serie 100 gånger bättre.

Tycker man inte det är märkligt att Ali, brodern till Profeten, hans käre Kusin, den förste muslimen, han som var Islams svärd och så kunnig att Omar sa, utan Ali hade Omar varit förintad, att han och hans familj enbart förmedlat 100 -tal hadither? Hur kommer det sig att vi har tusentals hadither från män som Abu Hurrayra och Aisha men inte ens 100 hadither från Ali och Fatima? Var Aishas och Abu Hurrayras minne bättre än Alis? Vart försvann alla de här haditherna som vi vet att Ali och hans familj besatt? Varför togs de inte upp i sunniislams hadithsamlingar? Vem låg bakom detta? Vem tjänade på detta? Abu Hurrayra levde i Profeten Muhammeds s.a.w, närhet i mindre än 3 år, ändå har sunniterna tagit till sig över 4000 hadither från honom. Ali var adopterad av Profeten Muhammed s.a.w, och hans hadither uppgår inte ens till 100 stycken????

Kunskap är makt. Förlorad kunskap är förlorad makt.

Del 1 diskussioner mellan shia och sunni. Shiitiska källor till hadither ibland sunniislams största verk.

Del 2 Farvältalet. Ghadir Khum och Sahabas som ”glömde”

Del 3 Abu Bakr leder bönen. Usamas kampanj.

Del 4 De tre sheikherna. Kalif Uthman misshandlar Sahabas. Hur Abu Bakr, Umar och Uthman blev Kalifer.

Del 5 Kamelslaget. Aishas hat mot Ali.

Del 6 Ommayiderna kommer till makten.

Del 7 Fakta om Muawiya från sunniböckerna. Koranen främst eller Sunnah främst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *