Press "Enter" to skip to content

Fler rasistiska brott anmäls – Ändå är de antisemitiska brotten det viktigaste?

Fler rasistiska brott anmäls – DN.SE.

Fler antisemitiska och rasistiska brott anmäls i Malmö detta år än förra året. Medan de rasistiska brotten var över 120 och de antisemitiska brotten var 20 tal, så var det de antisemitiska brotten som tidningen DN.se talade mest om. Jag sitter och frågar varför just antisemitiska brott var så allvarliga? Varför var det inget tal om de islamofobiska brotten?

 

One Comment

  1. Miriam
    Miriam 12 november 2011

    Frågan är inte dum men du måste ställa det hela i proportion till hur många judar som bor i Malmö och hur många med utländsk bakgrund. Det finns enbart ett par hundra judar som öppet visar sin judiskhet och dyker upp vid synagogan med jämna mellanrum. Att en sådan liten grupp har så pass många anmälningar är anmärkningsvärt. Det förringar förstås inte allvaret i hot och våld mot invandrare men de syns ju på ett helt annat satt och är därför en grupp som är lättare att attackera om man vill det. Miriam som Tack och Lov lämnat Malmö för längesedan för att slippa den stadens äckliga stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *