Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Citat – Geten

’Umar said that on the day of ’Uhud, the Muslims fled for their lives from the field of battle, and that he himself fled and climbed a hill, jumping from place to place like a mountain goat (3)

Umar (Kalif nr 2) sade att på Uhuddagen, flydde muslimerna för sina liv från slagfältet och att han själv flydde och klättrade upp i kullen, hoppandes från plats till plats som en bergsget.

(3) As-Sayyuti: ”Ad-Dur Al-Manthur”. Vol. 2, p. 88 (en av de största imamerna i sunniislam)

Och denna person, hävdar många miljoner är bättre än majoriteten, ja bättre än Ali (a.s). Ali (a.s) som inte flydde som denna Omar, undan fienden, Ali (a.s) som tog Profetens (saw) plats när den heliga Profeten (saw) emigrerade till Medina. Alis (a.s) fördelar går inte ens att ta upp alla, det skulle ta hela volymer. Här kommer en Sunni hadith om Omars ”mod”:

Omars ”mod”

Kapitelet Omars konvertering till Islam

Återberättat av Abdullah son till Omar
”Medan Omar var hemma i ett tillstånd av skräck, kom Al As bin Wail as Sahmi Abu Amr som hade en broderad mantel på sig och en skjorta med siden fåll. Han var från Bani Sahmstammen, som var våra allierade i den förislamiska okunnighetens tid. Al As sade till Omar: ”Vad är felet med dig?” Han sade: ”Ditt folk hävdar att de skulle döda mig om jag blev Muslim.” Al As sade: ”Ingen kommer skada dig efter att jag lovat dig skydd.” Så Al As gick ut och mötte människorna som strömmade in i hela dalen. Han sade: ”Vart är ni på väg?” De sade: ”Vi vill ha Al Khattab som konverterat till Islam.” Al As sade: ”Det finns ingen möjlighet att någon får röra honom.” Så människorna drog sig tillbaka.”

4 kommentarer

 1. facebook 16 oktober 2011

  Trycka ner varandra?

  Isåfall var det Tabari som tryckte ner Umar (la) när han blottade sanningen om denne kafir (la).

  allahumasali ala muhammadin wa aleeh muhammad

 2. facebook 17 oktober 2011

  Kände för att ödsla min tid och tryckte faktiskt på playknappen på klippet du bifogade. Stahgarullah! vilken smörja, aldrig någonsin skulle Guds profet befallit oss att lyda EN amir ovillkorligt! eller att hålla vid de 4 kalifernas sunna! Däremot, vad han sade var enhälligt enligt hela den muslimska umman, jag lämnar efter mig TVÅ dyrbara ting, OM ni håller vid DE BÅDA, kommer ni ALDRIG fara vilse! – Kitabullah, WA ITRATI AHLEL BAYTI!
  kräver tre minuter av mitt liv tillbaka, audhubillah.

  allamumasali alla sayidina mawla habibina muhammad, wa ala alee sayidina mawlana habibina muhammad., Wa Ajjil Farajjahum

  wassalam.

 3. Rasul 18 oktober 2011

  Abdur Raheem Green är wahhabi…

  A message to the Sunnis 😀

  Question from Allah to Sahaba?
  Muhammad is no more than a messenger: many Were the messenger that passed away before him. If he died or were slain, will ye then Turn back on your heels? If any did turn back on his heels, not the least harm will he do to Allah; but Allah (on the other hand) will swiftly reward those who (serve Him) with gratitude Quran (3.144)

  But did they turned back on theyr heels?

  Narrated Asma ’bint Abu Bakr:
  The Prophet said, ”I will be standing at the Lake-Fount so that I will see whom among you will come to me; and some people will be taken away from me, and I will say, ’O Lord, (they are) from me and from my followers.’ Then it will be said, ’Did you notice what they did after you? By Allah, they kept on turning on their heels (turned as renegades).’ ” The sub-narrator, Ibn Abi Mulaika said, ”O Allah, we seek refuge with You from turning on our heels, or being put to trial in our religion.”

  Sunni references:
  Sahih Bukhari Volume 8, Book 76, Number 592:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *