Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muawiya I – Al Hassan wa al Hussain a.s

Jag skrev lite om en serie som skulle visas över hela Mellanöstern, en serie som menar att Muawiya I, horungen, son till en hora och far till bastardar, den så kallade femte kalifen, en man som Imam Ali a,s kallade en kafir och en vilseldd och vilseledande person, skulle vara en god muslim, en man som inte hade några problem med Ali, hans två söner eller islam överlag.

Denna serie heter just: Muawiya, Hassan we al Hussain. Den sprider den urgamla myten att shiiterna skapades av en viss Abdullah bin Sabah, en jude som skapade kaos i den muslimska världen, bevisen i historien är dock många om att denna person aldrig existerade.

Jag kan inte dölja mitt hat för denna Muawiya, vars far bekämpade Profeten Muhammed och vars mor sålde sig för att kunna få Profeten Muhammed eller dennes farbror dödade (hon lyckades med farbrodern, Hamza).

Hennes son bar skulden till den stora fitna, konflikten som uppstod mellan shiiter och sunniter, när han tog till vapen för att bekämpa Ali a.s, samme Ali a.s, som Profeten s.a.w, sade om: Ni känner en hycklare genom hans hat för Ali och en troende genom hans kärlek för Ali. Vidare sa han, den so slåss mot Ali är en kafir.

Ändå lyckades denna Muawiya och dennes son, Yazid, ökänd för att ha dödat Proetens barnbarn Hussain vid Kerbala, att förändra historien, till den grad att de är vördade hos vissa sunniter. Man har ändrat historien men vi shiiter kvarstår vid den ursprungliga historien som visar dessa äckliga personer som de verkligen var, kuffar och barn till kuffar, fäder till kuffar och må Allah förbanna dem och alla dem som älskar dem.

Här kommer lite arabiska från den serien, med bevis från sunni källor om hur mycket skitsnack som förs fram i serien, denna serie visas nu i dussintals länder och kanaler. Så än en gång försöker djävulens hantlangare och Muawiyas älskare, att ändra på historien än en gång försöker de ge andra skulden för de brott som Muawiya och hans familj begick.

Ahlul Bayts ljus skiner klarare än nånsin.

5 kommentarer

 1. 1,618 17 augusti 2011

  Må Allah(SWT) förbanna Muawiya, hans son och alla som sympatiserar med dom.

 2. Maryam 17 augusti 2011

  Salam bror!

  Den finns inte översatt någonstans?

  ws

 3. Bahlool 17 augusti 2011

  wsalam nej syrran jag har själv försökt hitta det, de är ”rykande” hett och stort rabalder med fatwas som haglar osv om just de thär

 4. Maryam 17 augusti 2011

  Salam!
  Okej, men då vet jag vart jag ska hålla utkik om det nu skulle komma en översättning 😉
  ws

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *