Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad får du i lön, magistern

Vad får du i lön, magistern?

Vem är läraren?
En lärare höll tal när eleverna skulle ta sin examen och man satt runt bordet för att äta. Han sa:
”En Läkare vill att dennes barn, ska bli läkare. En ingenjör vill att dennes barn ska bli ingenjör. En affärsman vill att dennes barn ska bli VD. Dock en lärare, vill att dennes barn, alltid ska bli en av dessa saker och inte följa i föräldrarns fotspår.
Ingen vill bli lärare, frivilligt. Det är synd, men det är sanningen.
En affärsman, en VD, försökte sig på att förklara problemet med utbildning. Han menade:
”Vad ska ett barn lära sig av en person, som bestämde sig för att det bästa valet i livet, var att bli lärare?” För att bevisa sin tes, pekade han på en annan gäst vid bordet, du är en lärare, Bonnie. Men helt ärligt, vad får du i lön?”
Läraren Bonnie, som hade rykte om sig att vara ärlig och för att vara uppriktig, svarade:
”Du vill veta vad jag får i lön? Jag får barn att kämpa hårdare, än de någonsin trodde de kunde. Jag får en som fick ett Godkänt, som att de fått en medalj för tapperhet. 
Jag får barn att sitta igenom 40 minuters lektioner, när deras föräldrar inte ens kan få dem att sitta i 5 minuter. Allt det utan någon Ipad mobiltelefon eller tevespel. 
Du vill veta vad jag får i lön? 

Jag får barn att förundras…Jag får barn att ifrågasätta…Jag får barn att be om ursäkt och att mena det. Jag får dem att visa respekt och ta ansvar för sina handlingar.  Jag lär dem att skriva och sedan får jag dem att skriva. Jag får dem att läsa, läsa och återigen läsa. Jag får dem att visa mig hur de räknar, så de använder sin Guda skapade hjärna, inte människoskapade räknaren. 

 

Jag lär studenter från andra länder allt de behöver veta om det engelska språket medan de får behålla sin kulturella identitet. Jag gör mitt klassrum en plats där alla mina studenter känner sig säkra. Vidare får jag dem att inse att om de använder sig av de gåvor de fått, arbetar hårt, och följer sina hjärtan, så kan de lyckas i livet. 

Sedan, när folk dömer mig beroende på vad jag tjänar när jag vet att pengar inte är allt, så kan jag hålla mitt huvud högt och inte bry mig om dem, för de är okunniga. Du vill veta vad min lön är? Jag gör en skillnad i alla era liv, utbildar era barn och förbereder dem för att de ska bli VD:n, läkare och ingenjörer…

Vad får du i lön, herr VD? 

Han blev mållös och gav inget svar…

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.