Press "Enter" to skip to content

Ramadan – Månadens välsignelse

Profeten Moses frågade  Allah :

Oh Allah! Du har beviljat mig hedern och äran av att tala till dig direkt utan mellanhänder, har Du förärat någon annan person detta privilegium?


Allah svarade:

Oh Moses! Under den sista perioden på jorden, kommer en gemenskap, som kommer vara Muhammeds gemenskap, att ha torra läppar, förtorkade tungor, utmärglade kroppar med försjunkna ögon djupt i sina hålor, med levrar som är torra och magar som lider under hungers värk, de kommer att åkalla Mig (i förbön) de kommer att vara mycket närmare mig än du Oh Moses!

Medan du talar till mig finns det 70 000 täcken mellan oss, men vid iftaartiden (när man avbryter fastan) kommer det inte finnas ett enda täcke mellann Mig och de av Muhammeds anhängare som fastar.

Oh Moses!

Jag har tagit det på Mig att vid iftaar inte förvägra någon förbön från någon fastande person!


One Comment

  1. Baqer Alasadi
    Baqer Alasadi 03 augusti 2011

    Mashallah!
    Man fylls med glädeje när man läser såna hadither 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *