Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Alis Kalifat

Jämför Imam Alis (a.s) Kalifat med hans föregångares. Tänk på Abu Bakr, som skadade Fatimah (a.s) så mycket att hon slutade hälsa på honom, tala med honom och uttryckligen skrev att hon inte ville ha honom på sin begravning.

Jämför med Umars Kalifat, mannen som gjorde så många nya bidah, nya sätt att be, nya sätt att uttala bönen som gjorde Tarawih i grupp obligatoriska och som tog bort Muta från Islam.

Jämför med Uthman, som lät släkt och vänner få maktpositioner och började bygga palats. Mannen som utvisade stora vänner till Profeten Muhammed (s.a.w) som Abu Dharr.

Sedan tänk på Alis Kalifat. Ali den höge, Ali martyren, Ali kämpen. Om honom lär Profeten Muhammed (s.a.w) ha sagt: Jag är kunskapens stad och Ali är dess port. Om du inte känner till skillnaden på Ali och de tre kalifer som kom före honom, då har du gått miste om en viktig del av din religion och din religions historia.

Ali, min käre Ali. När jag umgås med iranier, och de inte känner till dig eller hånar mig för att jag inte dricker eller äter deras haram kött, då tänker jag på dig. Vilken härlig känsla det är att känna till dig, kärleken för dig och kärleken för din käre bror Muhammed (s.a.w) och hans härliga familj.

Salam we alef Salam ya Ali !!!!!!!!!!!!!

Vi efterlämnar inget efter oss förutom kärleken för Allah och Muhammed och Muhammeds heliga familj. 

 

2 kommentarer

 1. zulqarnain 24 juli 2011

  Broder, det finns araber som vet vem Imam Ali är men har valt och vända honom ryggen.
  En Iranier som vänder sig ifrån Imam Ali kan man skylla på okunskap.
  Imam Ali säger ” det som vi hatar och föraktar uppkommer eftersom vi inte har tillräckligt med kunskap om och det som skrämmer oss är det som är främmande”, Imam Ali är främmande för en Iranier som har växt upp i sverige och fått höra monrakisternas lögner men en Irakier som vet var najaf är och vet hur karbala ser ut, vet exakt vad varje ord i koranen betyder men ändå väljer och gå dem fördömas väg.. vad ska man säga om dem.
  Om jag och du älskar Ali så beror endast på att vi har blivit välsignade av rättvisans ljus

 2. Bahlool 24 juli 2011

  Jo det kan stämma men jag tog upp dessa iranier mest pga att jag inte umgså med araber alls 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.