Press "Enter" to skip to content

14 Comments

 1. John Ström
  John Ström 20 juli 2011

  In 2008, intelligence researcher Helmuth Nyborg examined whether IQ relates to denomination and income, using representative data from the National Longitudinal Study of Youth, which includes intelligence tests on a representative selection of white American youth, where they have also replied to questions about religious belief. His results, published in the scientific journal Intelligence demonstrated that on average, Atheists scored 1.95 IQ points higher than Agnostics, 3.82 points higher than Liberal persuasions, and 5.89 IQ points higher than Dogmatic persuasions. [4] “I’m not saying that believing in God makes you dumber. My hypothesis is that people with a low intelligence are more easily drawn toward religions, which give answers that are certain, while people with a high intelligence are more skeptical,” says the professor.

  Secondly, the authors investigated the link between religiosity and intelligence on a country level. Among the sample of 137 countries, only 23 (17%) had more than 20% of atheists, which constituted “virtually all… higher IQ countries.” The authors reported a correlation of 0.60 between atheism rates and level of intelligence, which is “highly statistically significant.”

  Knasigt, man undrar hur detta kan komma sig? Helt sjukt att dogmatism inte attraherar intelligenta människor väl?

  Du får gärna förklara på vilket sätt ateister har lättare att våldta och begå brott. Ett oerhört märkligt påstående, milt sagt, som jag tror mig ha läst här. Om så ej är fallet ignorera det och reflektera över intelligensskillnaden mellan människor som blint tror på sagor och människor som inte gör det.

 2. Bahlool
  Bahlool 20 juli 2011

  Det var intelligenta människor som du, som valde att våldföra sig på andra nationer och som gladeligen skickade och skickar ut sina soldater för att mörda och våldta….men vad vet jag, mina sagor talar om för mig att inte skada oskyldiga, medan dina intelligenta ateister med glädje tar andras resurser, pengar och liv…

 3. Bahlool
  Bahlool 20 juli 2011

  Samme Nyborg verkar mena att män är smartare än kvinnor och att vita är smartare än svarta..det glömde du nämna i din syn på intelligens. Så hur kommer det sig att du stödjer tesen att män är 5 punkter smartare än kvinnor? Att svarta är mindre smarta (lite mkt nazism här) än vita?

  Helmuth Sørensen Nyborg (born 5 January 1937) is a professor of developmental psychology at Aarhus University, Denmark. He is one of the most cited Danish psychologists.[1] His main research topic is the connection between hormones and intelligence. Among other things, he has worked on increasing the intelligence of girls with Turner’s syndrome by giving them estrogen.
  Contents [hide]
  1 Kayaking career
  2 2005 controversial paper
  3 See also
  4 Notes
  Nyborg is a controversial figure among the Danish public for his research on topics such as the inheritance of intelligence and the relationship between sex and intelligence. His article in Personality and Individual Differences (PAID), in which he reports a 5-point average IQ difference in favour of men,[2] has led to strong reactions in the Danish public and academia, for example in an editorial by the Danish newspaper Politiken.[3]
  Nyborg has also made controversial statements regarding religious beliefs and ethnicity in relation to intelligence. He has concluded, through research, that white people tend to be more intelligent than blacks and that atheists tend to be more intelligent than religious people.[4]

 4. Maryam
  Maryam 20 juli 2011

  Skrattretande studie från ett religiöst land, Amerika toppar inte ens de första 25 länderna i världen med flest ateister.

  En av de första ateistiska författarna kom på 1700-talet och innan dess så var alla människor dumma stenålders varelser som banka varandra med klubbor i huvudena 🙂

  Bror Bahlool kom så frågar vi en ateist hur man gör upp eld så vi kan få grillat idag, jag är trött på rått kött 😛

 5. John Ström
  John Ström 20 juli 2011

  Eh, va? Vad har vi människor som vet att gud är ett påhitt gemensamt? Ingenting. Däremot har muslimerna det och det är tron på islam.

  Men de hederliga och snälla musslorna som åkte hela vägen till Island och Irlands kust och tillfångatog vita för att ha som slavar är väl ingenting. Jag menar elaka ateister under upplysningen gjorde ju.. ja, jag vet inte, vad gjorde de egentligen? Du brukar bara dra till med någonting om att mörda och plundra. Oklart var och av vilka…

  Eller du kanske menar när muslimerna intog iberiska halvön och Spanien/Portugal och judar och vita behandlades som smuts? För att sedan bli utdrivna med svansen mellan benen av dem kristna? Är det det du menar med att inta andras länder, resurser, pengar och liv?

  Nej, men du har rätt. Ateister är helt knäppo. Att muslimerna hade en slavhandel större än den transatlantiska och att slaveriet i Yemen först officiellt upphörde på 60-talet är väl ingen big business. Allt annat är islamofobi bara. Det kan vi alltid säga. Alla är så dummis mot oss stackars muslimer. :'(

 6. Bahlool
  Bahlool 20 juli 2011

  hahahaha så bra Maryam 😉

 7. Bahlool
  Bahlool 20 juli 2011

  Ja för barnslaveri, krig mot Irak, AFghanistan och Pakistan det ska vi inte räkna upp men vi ska tänka på vad som skedde i den muslimska världen för 1000 år sen 😉 dumbass..alltså spela inte smart, för det funkar inte. Du tog upp en viss “lärds” teser, jag frågade dig då vad du anser om hans teser att kvinnor är dumma medan männen är smarta? eller att vita är överlägsna svarta? Eller det enda du bryr dig om är de teser som stödjer dina atetistiska villfarelser?

 8. John Ström
  John Ström 20 juli 2011

  Ateistisk villfarelse? Det finns ju klart vilka underlag undersökning gjordes på, eller läste du inte det? Självklart håller jag inte med om allt, men du vet hur vetenskap fungerar va? Jag kan upprepa experimentet själv. Alla underlag som studien baserades på finns tillgängliga att verifiera. Så du kan väl svara på var villfarelsen kommer in i bilden? Eller är det bara så att du hoppade över den vetenskapliga metoden i skolan?

  Jag noterar din polarisering. Svart och vitt. Av och på. Är världen sådan för dig? Är man dum om någon föds som har 5 IQ-poäng fler än en? Knappast. Det finns gråskalor också gubben, men då kan man ju inte agitera på det sättet du gör. “Vita överlägsna svarta”, snacka om sensationsrubriker som inte stämmer. Vet du vad överlägsen betyder ens en gång? Men jag förväntar mig inte mer från en människa som tänker medeltida.

  Dessutom är den studien långt mindre trovärdig, likaså den om hudfärg och intelligens, även om saker som tillgång till mat påverkar intelligensen. Alla slutsatser en person drar behöver inte vara sanna bara för att en är det, visste du verkligen inte det Bahlool?

  Spela inte offer nu, ska du gömma dig bakom “islamofobi” igen eller ska du bemöta sakligt?

  Händer i den muslimska världen för 1000 år sedan? 1000 år sedan är 1011 och inte 1966, året då Yemen avskaffade slaveriet… Men snyggt försök att försöka ta bort fokus med att det faktiskt också förekom för tusen år sedan OCKSÅ. Det blir pluspoäng…

  Krig i Afghanistan och Irak? Vad har det med ateism att göra? Förklara gärna det. Krig mellan nationalstater har inte så mycket att göra med religion…

  Maryam:

  Åh, sakkunskapen hos religiösa alltså.. under all kritik. Den första ateistiska författaren var verksam på 1700-talet? Tillåt mig småle…

 9. Maryam
  Maryam 20 juli 2011

  John, kul att jag kunde bjuda på ett leende, slå upp Baron d’Holbach och rätta mig gärna sedan, det kanske finns fler, men du får ursäkta om mitt intresse inte ligger i att söka upp ateistiska författare.

  Egentligen så borde jag inte engagera mig mer men jag måste bara påpeka att dina uppgifter om slaveri saknade lite information, jag har läst att Yemen avskaffade slaveriet 1962 och USA 1965, blev jag godkänd över min sakkunskap nu?:)

  Peace

 10. John Ström
  John Ström 21 juli 2011

  Om ditt intresse inte ligger i att ha kunskap om författare och litteratur så hävda inte saker om dem, lätt som en plätt.

  Du missade USAs avskaffning av slaveri med 100 år, annars rätt, ska vi säga G minus i slutbetyg?

  Peace

 11. Bahlool
  Bahlool 21 juli 2011

  John visar vad han anser om muslimer när han säger Musslor, han verkar inte veta att när väst har barnarbetare för låga löner, så är det lika vidrigt som slaveri. Han verkar glömma bort slavhandeln. Han verkar glömma att han står bakom stater som säljer massförstörelsevapen. Han verkar också glömma att han och hans ateistiska regeringar stödjer massmördare (däribland Israel som han nog älskar mkt och Saudi)
  Han glömmer bort att Stalin och Hitler var båda ateister och de har mkt mkt mkt blod på sina händer…
  Du talar om sensationsrubriker men är det inte du som menar att alla som är religiösa är mindre intelligenta? Jag gör ju samma sak och tar upp samma författare till den rapporten och hävdar att alla kvinnor är (enligt dig) mindre intelligenta. Vad är skillnaden? Å ena sidan har du muslimer som mål, då är det ok att vara sådan men när man använder samma medel mot kvinnor då tar du upp att det är svart och vitt?? lol…

  Så vad om Yemen tog bort slaveriet 50 år sedan? Är Yemen representativt för islam? Vi hade raslagar i USA och i Sydafrika bara några år sedan, betyder det att väst och vita är alla korrumperade för det? Det var du som tog upp ateismen i ett inläg som handlar om sanning och osanning..

 12. Bahlool
  Bahlool 21 juli 2011

  Raslagar skrev jag dumbass..inte slaveri avskaffandet lol..du vet väl att folk mördades på 50-60 talet för att de var svarta? S.u.c.k

 13. Maryam
  Maryam 21 juli 2011

  Vem har sagt att jag inte har intresse för författare eller litteratur? Jag läser bara annan litteratur än dig.
  Den författaren jag nämnde var mest känd som den förste uttalade ateisten i västerlandets moderna historia.och det var på 1700-talet, det är inte jag som hittat på det, du har ju inte ens kommit med några andra källor som motsäger det jag skrev!

  Vad gäller slaveri delen så var jag lat och tog informationen från Wikipedia, så om de har felaktig information, hänvisa då till källor istället!

  G minus? Ska vi vara lustiga eller hålla oss till fakta?:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *