Press "Enter" to skip to content

Bahrain stämmer tidning

Bahrain stämmer brittisk tidning – DN.SE.

Bahrain nöjer sig inte med att åtala och döma läkare, lärare och människorättskämpar i det egna landet, utan nu har man valt att gå vidare och då även stämma tidningar i andra länder – mer exakt är det tidningen the Independent, en av Storbritanniens mer meriterade tidningar (som jag själv läser dagligen).

Denna tidning har vågat hålla fast vid sin kritik mot Bahrain, en diktatur där en liten elit styr över en stor majoritet shiiter, som förtrycks och en liten minoritet sunniter, som även de lever i fattigdom. Militär och polis består av inflyttade pakistanier och jordanier, som inte har något med landet att göra och därmed gladeligen slår ner hårt på demonstranterna, där över 25 hittills dött och många fler torterats, fördrivits och fängslats.

Att stämma tidningen är en sak som ingen gjort förut, särskilt inte en tidning som inte är inhemsk, vad det här kan leda till är att Bahrain än en gång hamnar i rampljuset, så stäm på bara era diktatorer.

 

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *