Press "Enter" to skip to content

Mohamed Omar – Shiafobi?

Islam Times – Shiaphobia – the Islamophobia no one talks about.

Mohamed Omar skriver om Shiafobi – hetsen, fruktan eller spridandet av fördomar mot shiiterna, en femtedel av världens muslimer. I artikeln tar han upp hur Bilal Phillips, en ökänd amerikan som sprider hat på Youtube, hade bjudits in till en föreläsning om islamofobi, i Göteborg, och där byttes samtalet helt plötsligt och det började handlar om shiiterna istället. Med tanke på att det är wahabiterna som spränger sig upp i luften och skapar den fruktan och det hat som muslimer får leva med, då är det befängt att börja skylla ifrån sig, istället för att ta upp orsaken till islamofbins ökning i väst – wahabismen.

Några år sedan skrev jag om min vän Jannet, som hade varit på ett Universitet i Manchester och hon beskrev glädjen när hon fick reda på att de hade en muslimsk förening. I denna muslimska förening ville hon bli medlem så hon gick till ett möte och där talade man emotionellt om förtrycket mot muslimer, fördomarna och hatet, när Jannat då ställde sig upp och bekände att hon var shia, då flög hon ut därifrån kvickare än kvickt.

Ofta lägger jag märke till att de som talar om förtryck av muslimerna är själva de som utövar detta förtryck. Hur många muslimer gick ut och demonstrerade mot de massmord på shiiter som begicks i Irak före Saddams fall och efter hans fall? Idag, får jag höra att det var shiiterna som slaktade sunniterna i Irak, alla verkar ha glömt att över 80% av alla offer, var shiiter.

Wahabismen fick sunnis och shias att mörda varandra. Jag själv har inga som helst problem med att diskutera shia – sunni konflikten, och är rätt rak på sak då, men jag är också en av dem som är mest aktiv i att försvara sunniislam mot den cancer som wahabismen ju är.

Sätt dig ner och tänk efter, om du inte uttalat dig negativt mot en shiamuslim någon gång, spridit lite rykten, fördomar och hat?

One Comment

  1. Mohamed Omar
    Mohamed Omar 05 juni 2011

    Tack broder. Det du säger är 100% sant. Jag tar numera ingen muslim på allvar längre som pratar om islamofobi och förtryck av muslimer, så länge de inte samtidigt protesterar mot shiafobi. Sanningen är att det vidrigaste förtrycket mot muslimer utövas av muslimer, dvs. wahhabiter. Tyvärr verkar det som om Mattias Gardell agerar nyttig idiot åt dem. Varje gång du hör en muslim gnälla över islamofobi fråga: “Vad tycker du om shi’iter?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *