Press "Enter" to skip to content

Syrien – Stöd för Presidenten

Clinton: Syrien ska hållas ansvarigt – DN.SE.

Medan jag och människor som jag, som bor i väst ser en bild av Syrien i media och på Teve, så händer detta i Syrien, människor som stödjer presidenten. Jag anser att presidenten och dennes regering måste stå till svars för de dödade, men frågan är ju

6 Comments

 1. bashar
  bashar 13 maj 2011

  När du visar klipp från demos för Ahmedinejad, så tycker jag du använder dig av godtagbara argument, just för att Iran har demokratiska val. Ingen är tvungen att gå ut på dessa demos. Ahmedinejad har inte ärvt tronen från sin far och har inte suttit vid makten i decennium.
  Ärligt talat, jag tror inte på något sätt dessa klipp säger om vad syrier i allmänhet tycker. Syrien är en diktatur av värsta sort, och folk kan känna sig tvungna att gå ut. Jag menar folk gick ut i massor för Saddam, men väldigt få älskade honom.

  Har du varit i Syrien? Jag upplevde det mycket, mycket värre än Egypten.

  Ifall du skulle vara skeptisk pga att Israeliska krafter med största sannolikhet lägger sig i dessa konflikter så förstår jag dig. Det tror jag också, och jag tycker Syriens utrikespolitik är bra, men jag kan inte försvara en tyrann.

 2. Bahlool
  Bahlool 13 maj 2011

  jag håller med dig syrran, jag försvarar dem inte..om du kunde se mig på fb, jag är nog en av 2 shiiter jag känner där, som är helt och hållet emot honom, men jag tyckte det var berättigat att visa den andra sidans bilder också. Jag vetinte hur hemskt det är i Syrien, vet bara att det är illa och man har använt sig av det sionistiska kortet lite väl ofta. Den muslimska världen faller allt längre bak på grund av denna attityd, där man ursäktar missförhållanden för att man har yttre fiender. Bättre kan man. Runt 700 döda är oacceptabelt.
  Jag berättade för folk att om folket demonstrerar fredligt, ska de få göra det..om de tar till våld då ska våld användas mot dem, men om de är fredliga, då ska staten respektera det om staten då tar till våld emot fredliga demonstranter, då är det folkts rätt att slå tillbaka med våld.

 3. bashar
  bashar 13 maj 2011

  Nice.. I vilken del av världen heter kvinnor/syrror bashar? =P

 4. Bahlool
  Bahlool 13 maj 2011

  hahahahah du vet om att jag gör samma misstag..varenda gång? om inte så vet du nu 😉 sorry brorsan :PPPP

 5. z
  z 13 maj 2011

  Jag lovar och svär på att dessa TVINGAS att gå ut. Min mamma berättade att de efter skolan/universitet tvingades ibland gå ut och demonstrera,och dem som inte gjorde det fick en prick i bästa fall.

  Min morbror som jobbar i ett statligt department där, berättade om hur de tvingades gå ut och demonstrera nu i senaste ”miljon demostrationen för stöd av bashar”. De tvingades att gå ut från jobbet, REGISTRERA sig i ett formulär och tillsammans skjutsades dem till platsen de skulle demonstrera. Om detta inte hade varit på ”riktigt” och det inte har varit så många döda… så skulle det har vara det mest roliga och ironiska någonsin.

 6. Bahlool
  Bahlool 14 maj 2011

  det kan stämma z men även Saddam, som var 100 ggr värre än Bashar, hade och har sina anhängare, jag tror att Bashar nog har liknande stöd bland sitt folk, där vissa grupper tjänar på hans existens och hans korruption.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *