Press "Enter" to skip to content

Koranen blev vetenskapens räddning – Illustrerad Vetenskap

Idag förknippar många i Västvärlden den arabiska världen med religiös fundamentalism. När medeltidens mörker låg över Europa var Arabien emellertid en oas för vetenskapen. Den nya religionen, islam, uppmuntrade de troende att studera Allahs verk – och vetenskapen bygger än idag på deras resultat.

Så lyder passagen på den sidan, efter det dyker det upp ett flertal källor för dem som vill sätta sig in i i ämnet. Jag själv lade till en kategori om islam och vetenskap, tyvärr har jag inte haft tiden att skriva sådana artiklar, som belyser de stora män och kvinnor, som med hjälp av islam, ledde den vetenskapliga utvecklingen.

viaKoranen blev vetenskapens räddning | Illustrerad Vetenskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *