Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Irakier hotar wahabiterna om Bahrain

Ya Ali Madad. I åratal har Saudiska wahabis, stött och hjälpt män som Saddam, allt för att försvaga shia och irakierna, nu kommer en låt här, som visar vad Iraks shias säger. I den här sången säger de, bara våra lärda säger det är okej, så kommer vi att störta wahabiterna. Vi kan inte stoppas.

Saudiarabien, med hjälp av USA och Israel, hade en allians av olika stater, däribland Egypten, Jordanien, Tunisien och Jemen, som stod emot Iran och Syrien. Följer man nyheterna senaste 30 åren, så ser man att fronterna flyttas här och där. På Grund av Hizbollahs storartade seger över Israel, kände sig väst och Saudierna, tvungna att skapa kaos i Iran, något som ledde till att Iran å sin sida stödde grupper som slåss mot dessa tyranner.

Några år sedan menade flera av Saudiarabiens vänner, att det hade skapats en shia halvmåne. Iran-Syrien-Libanon och Irak. I och med Egyptens revolt, Tunisiens befrielse och nu även Jemens, ser sig Saudiarabien omringad av stater som inte lyder dem eller USA längre. Klockan har vänt. Stödet till Saddam höll shiiterna stången, men när de två starkaste arabiska länderna föll, då föll även två barriärer mot shiiterna i Irak och Iran.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.