Press "Enter" to skip to content

Veckan i Korthet – v.15

Ockuperade Palestina:

En italiensk fredsaktivist, som kidnappades av en obskyr och bisarr “palestinsk” grupp, hittades död. Han hade varit kidnappad i några veckor och kidnapparna krävde sin ledares frigivning. Hamas hittade de skyldiga och har tagit dem i förvar. Frågan jag ställer mig är, vem ligger bakom den gruppen? Israel har varit rätt kända för sådana grupper, hemsidor och böcker som ska splittra den muslimska världen är ökända. Palestinierna har allt att förlora på detta mord och inget att vinna.

 

Syrien

Än en gång anklagas Iran för inblandning i något land, utan att det läggs fram bevis. Senaste veckorna har vi hört att Bahrain och Saudiarabien anklagade Iran, men medan Saudiarabien skickade in trupper till Bahrain för att kväsa den demokratirevolution som vi sett mycket litet om här i väst, har Iran enbart fördömt våldet mot demonstranterna. Syrien har en säkerhetsapparat som är välfungerande, våldet mot demonstranterna fortsätter och nuvarande presidentens far, mördade över 20 000 syrier i Hama, när han bombade staden sönder och samman då man hade vågat protestera där på 1980-talet.

Varför säger USA inget om Bahrain? Varför är man tyst om massmordet i Jemen? Varför använder man sin politik och sina vapen enbart mot Libyens diktator? Det är frågor som tål att funderas över.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *