Press "Enter" to skip to content

Mellanöstern – Min ståndpunkt

Jag är med folket i Syrien och i Libyen, att jag inte orkat skriva så mycket senaste dagarna beror på personliga omständigheter, ändå kommer varje dag någon in på min blogg, och frågar varför jag inte skrivit om det här eller det där landet. Jag har inte skrivit om Kongo, inte betyder det att jag inte bryr mig om att det våldtas kvinnor där dagligen. I Irak har det varit demonstrationer och explosioner, eftersom Bahlool inte skrivit om det, så måste det ju betyda att Bahlool inte bryr sig?

Jag har inte nämnt det kaos som drabbat Japan, oh nej, då kan jag ju inte bry mig om Japan och dess stackars befolkning??

Jag anser att Syriens regering är bra för kampen mot USAs och Israels allierade i Mellanöstern, med det sagt betyder det inte att jag stödjer dem i deras mördande av stackars civila. Haqq, rätt och Batil, fel, är klara i den punkten. En stat som mördar människor som demonstrerar fredligt, har inget stöd av mig. Om folket däremot tar till våld, även när staten gett dem rätt att utöva sina medborgerliga rättigheter, då och enbart då är jag på statens sida i kampen mot dessa människor. Sen beror det även på vad de står för, och hur de beter sig, men man måste välja sanningen, även om den ibland känns bitter. Jag anser att ifall Syrien faller, så faller Mellanöstern mycket snart, men det berättigar inte staten att mörda sitt folk. Det berättigar enbart staten att välja att gå sitt folk till mötes och försöka se vilka problem de har och vad lösningen är. För hur man än vänder och vrider på det, så är demokratier, diktaturer och teokratier, alla beroende av folkets välvilja.

Den starkaste kraften, är folkets kraft. Om majoriteten av folket vill nåt, så måste man, även om man inte behöver gå dem i allt till möts, åtminstone gå dem halvvägs till möts. Jag hoppas folk slutar tro att jag har någon agenda eller att jag är tyst för att jag vill stödja mördandet, nej, jag är tyst för att jag verkligen har annat att tänka på och är trött på att allt och alla som inte klarar av att läsa mer än 2-3 meningar, ifrågasätter mig!

2 Comments

  1. z
    z 31 mars 2011

    Bra där att jämföra Iraks grannland Syrien med länder som Kongo och Japan. Nu är det ju så att de senaste 3 månaderna har det ju skett stora demonstrationer i hela arabvärlden, och därav fokusen. Du har skrivit om vartenda land. Men inte Syrien, även om det har hållit på i över två månader. Men men…

  2. Bahlool
    Bahlool 31 mars 2011

    Z, Syrien har hållit på i någon vecka. OM du lagt märke till det, så skrev jag knappt nåt om Irak, ändå fanns det där demonstrationer. Jag skrev knapptn åt om demos i Saudi, ändå skedde det där. Jag skrev inte om kuwait, ändå skedde det där. Jag har redan förklarat att jag är upptagen med annat, om du menar att jag har några andra motiv, så har du nog rätt och jag har fel, för jag är ju oärlig 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *