Press "Enter" to skip to content

Doldol

Hittade en ny blogg, som drivs av 3 muslimska tjejer, så var tvungen att göra lite reklam för dem. Några år sedan hade jag och några vänner förhoppningen att driva en bloggportal där vi kunde bytas om att skriva inlägg (har även här några gästskribenter) men det sket sig varje gång, jag hoppas innerligt att tjejerna kan fortsätta skriva, för bloggen ser inte bara fin ut utan har lagom långa inlägg och verkar vara jääävligt intressant.

Doldol.se

7 Comments

 1. emma
  emma 26 mars 2011

  Precis, jag har sagt nä men jag är bara muslim, men nu börjar de kännas som de är mer till det.
  “Jag är i sådana här diskussioner hela tiden och det jag fått se är att sunnis menar att vissa sahabas gjorde fel, men vi ska inte döma det är upp till Allah. Medan shias menar att alla som gjort ont eller sagt nåt ont inte ska lyssnas på eller lydas eller respekteras. ”

  Jag tycker det låter lite konstigt, alltså att man blundar för de som gjort fel, klart man inte ska lyssna på dom som gjort ont ?
  menar, varför följa de som gör fel erkänna de men sen säga man ska inte döma. de är samma sak som att blunda för det.
  visst de är itne våran uppgift att dömma andra men varför blunda för det.
  om en person gör något dumt och sen har massa uttalanden, visst jag dömmer inte personen men jag följer den inte då jag vet att hans sätt är fel.

 2. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  För att hela vår islamiska historia är skriven av människor som gjorde fel. Exempel Kalifen Muawiya. Han är hatad av shiiterna, men vörda av sunniterna. Enligt sunniterna var han en bra sahaba, för det fanns hadither som sade att han var skribent för Profeten s.a.w. Vidare finns det hadither som säger han var en bra muslim, han slogs mot de kristna romarna osv..
  Enligt s hiiterna är det annorlunda. Han valde att gå ut och slåss mot Ali, som var rättfärdig kalif, vidare slogs han mot Alis son, Hassan (som var Muhammeds s.a.w, barnbarn).
  Muawiya lät mörda många sahabas, lät muslimer slå ihjäl varandra osv. Enligt oss, så ändrade han historien och böckerna. Han använde två saker, en var guld för att muta folk och det andra var honung med gift i som han mördade goda män som var rättfärdiga muslimer.
  Denna man anses vara en bra m uslim, men för mig som en shia är det som ett rött skynke, bara att han slogs mot Ali är nog.
  Problemet som uppstår är att det finns sunni hadither som säger emot andra sunni hadither. En sådan hadith är från Muhammed s.a.w, som säger om ni ser Muawiya sitta på tronen, slå ihjäl honom. Andra är sådana som säger, den som bär ansvaret för Ammar bin Yassirs död, är utanför islam (Ammar bin Yassir var en av de bästa sahabas till Profeten, och hans föräldrar var de första martyrer). Han dog i kampen mot Muawiya.
  Ett annat exempel är att Proeften gång på gång sagt, den som bekämpar Ali är fiende till islam (olika hadither med olilka ord då).
  Muawiya inte bara slogs mot Ali utan även instiftade en lag som tvingade muslimer att svära åt Ali i över 60 år, några av sahabas vägrade, då lät Muawiya mörda dem…
  Så när han och hans ättlingar styrde, skulle de skriva sanningen eller skulle de rensa ut böckerna från saker som fick dem att se dåliga ut? Du vet ordspråket, segraren skriver historien, passar mkt bra in där.

  Även nu på fb, är jag i en diskussion med wahabiterna, som vi anser har sina rötter i den version av islam som Muawiya och hans familj instiftade.

 3. Zeynab
  Zeynab 26 mars 2011

  Vill inte störa er spännande diskussion men jag ville bara tacka!
  Det är otroligt snällt av dig att göra reklam för oss! JazakAllah khair!!!
  Jag tycker fortfarande din blogg är en av dom bästa! Keep up the good work =)
  wsss

 4. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  haha tack syrran 😉

 5. Anonym
  Anonym 26 mars 2011

  Salam 3eleikum:)
  Ville bara säga att du har en fantastisk blogg och att du skyddar vår religion fantastiskt samt ger svar på tal för dem med blinda hjärnor haha:)

 6. Bahlool
  Bahlool 26 mars 2011

  Wsalam wal ra7ma
  Tack Anonym :))) får mest negativ respons kul att jag får lite positiv med :)))

 7. zulqarnain
  zulqarnain 27 mars 2011

  jag vet inte exakt hur muawieh var när profeten levde och ska jag vara ärlig så betyder det inte så mycket för mig lika mycket som jag inte bryr mig om hitler var god i sina unga år eller om dinjgis khan var jätte gullig när han var 8 år. Det som räknas är vad dem uträttade under sitt liv.
  När Imam Ali tog avstånd från rasism och diskminering och nu menar jag alla sorters så var muawieh och hans vänner de värsta förtryckarna och rasisterna. När Ali tog avstånd från pengar och tänkte på rättvisa så tog muawieh avstånd från rättvisa och pengar var hans gud.
  kharijiterna ville döda muawieh eftersom han var en förtryckare men de ville döda imam Ali eftersom han satte människan framför allt annat och det tyckte de var fel, de trodde att han borde sätta koranen framför allt men det var ju exakt det imam ali gjorde, Gud gav oss koranen för att bli bättre människor och Ali ville göra oss bättre människor.
  tex när muawieh gav order att döda folk i anbar eftersom de var ajam så sa imam ali att muslimer ni kan dö av sorg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *