Press "Enter" to skip to content

Japaner och Muslimer förenade mot islamofobi

Japanese Americans: House hearings on radical Islam ‘sinister’.

Genom åren har USA valt att låta fruktan och skräck styra dess handlingar mot minoriteter i landet eller människor med andra värderingar än de som är rådande, exempelvis under McCarthyeran, då man jagade dem som hade kommunistsympatier. Under andra världskriget, satte man japaner i koncentrationsläger och tog deras tillgångar, utan att ha några som helst bevis mot dem, även om de varit amerikaner i flera generationer.

På senare tid har vi sett fängelser som Guantanamo eller hemliga fängelser i Europa, där USA kunnat komma undan med att fängsla människor, utan rättegång.

Nu i veckorna har man, utfrågningar för att kontrollera muslimernas åsikter om “terrorism”. Man gör alltså om samma misstag, skuldbelägger en hel grupp och ska kontrollera hur “amerikanska” de är. Är det därifrån Jimmie Åkesson fått sina idiotiska idéer?

Nu när det blir likadana tendenser som det japanerna fick uppleva, så har japanernas ättlingar valt att gå ut och visa sitt stöd för muslimerna, som får se en ökande islamofobi i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *