Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahrain – Framåt..

Hjärtskärande film. Samtidigt som det här sker, så dör våra syskon i Libyen, för att väst inte kan förmå sig ta ställning för att stoppa tyrannens bombattacker. I Jemen mördas demonstranter dagligen. I Saudiarabien slog man ner alla försök till demonstrationer, särskilt hårt drabbades shiiterna i öster, som sedan många år har varit diskriminerade av wahabiterna. I Marocko var man hårdhänt mot demonstranterna.

För 1400 år sedan stod en man, med 72 anhängare mot en här på allt mellan 4000 till 70 000 man. Efter flera dagar av törst och trötthet, så dödades han och hans anhängare, hans huvud fördes till Yazid, dåtidens Mubarak, dåtidens Al Khalifa, dåtidens Ghaddafi. Det var början på ett nytändande av den islamiska ”folksjälen”.

Idag står män och kvinnor, sunnis och shias, förenade mot USAs hejdukar, de som slåss för att behålla sin makt, men de glömmer, att all makt är förgänglig. Här kommer en film, där en ung man skriker: ”Min mor är sunni, min far är shia, är ni bahrainier så kom möt mig i envig”…Kulor viner.

Några år sedan gjorde Hizbollah oss alla stolta igen, de slängde ut israelerna ut ur Libanon. Nu gör dessa unga män och kvinnor oss stolta igen, när de står i vägen för dessa kulor. Salam på er alla!!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=I0_LFA5PsN8′]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.