Press "Enter" to skip to content

Bahrain – Saudi skickar trupper för att kväsa upproret

Video Urgent: Saudi Military Intervention in Bahrain.

Inget arabland har skickat trupper för att kväsa något uppror i något annat arabland – förutom Saudiarabien, i fallet med Bahrain. Jag, konspiratorisk som vanligt, kan tänka mig varför. Särskilt med tanke på att Saudiarabien själv har problem med uppror och demonstrationer mot kungarikets korrupta styre.

Över tusentals män har rört sig över gränsen mot Bahrain, med Al Khalifakungens godkännande, för att stoppa alla tankar på att störta diktatorn. Än en gång, vart är västs ramaskri?

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=I2Qd12JTQLQ’]

 

8 Comments

 1. zulqarnain
  zulqarnain 14 mars 2011

  Fyyy fan va förbannad jag blir!
  Man hör inget och det känns nästan som väst blundar helt och hållet. Denna arme är där endast för att döda men de kommer bli överraskad, antingen kommer Iran beväpna oppositionen men jag satsar mina pengar på att det blir Quds styrkan som kommer att slakta dessa saudis. Dessa Saudi kommer att få sin största överraskning genom tiderna om de börjar skjuta på folk.

 2. Bahlool
  Bahlool 14 mars 2011

  tror du iran kommer göra nåt ? tror inte det, kanske beväpna som du sa men tror inte de vågar eskalera konflikten mera
  faller saudi så faller alla jävla wahabiter som mördra och slaktar

 3. Erik
  Erik 15 mars 2011

  Riktigt trist om än inte så oväntat. Regimen i Bahrain är helt beroende av Saudierna. Denna aktion tjänar förstås flera syften. Dels att avskräcka den egna shiitiska befolkningen, dels att säkra den saudilojala regeringen i Bahrain. Jag hoppas för allt i världen att saudiska styrkor, som för övrigt är väldigt odrillade, inte blir involverade i någon form av våldshandlingar, det skulle kunna få oanade konsekvenser.
  Prospektet att Iran skulle intervenera i Bahrain känns väldigt avlägset, men visst är den saudiska styrkedemonstrationen också en vinkning åt Teheran.
  Sen skall vi också komma ihåg att Bahrain fyller ett mycket praktiskt syfte, som amerikansk flottbas i området, en bas som det skulle vara politiskt känsligt för saudierna att förlägga på egen mark. Så jag tror knappast på någon permanent ockupation.

 4. Bahlool
  Bahlool 15 mars 2011

  japp saudierna fick bra med stryk mot illa beväpnade hootis i Jemen, så enda de har är mkt pengar och moderna vapen, thats it

 5. zulqarnain
  zulqarnain 15 mars 2011

  nej vännen du har rätt, det jag skrev var en del av mina drömmar och jag var förbannad och tänkte inte på det jag skrev.
  Tyvärr är det så att Saudiarabien är det sista land Iran kommer att gå emot dvs i väpnad form. Iran är rädd för Saudiarabien endast för 2 anledningar, MECKA & Medina!
  Iran är medveten om saudis kommer säga att shia iranier har attackerat islams heliga land vilket i själva verket är ockuperad av wahabister.
  hörde för länge sen i iransk tv då en högt uppsatt befäl i armen sa att om Saudiarabien inte räknades som islams land så skulle vi ha jämnat marken med det landet.
  då förstod jag inte vad han menade och jag tror inte ens han visste att 7 procent av USA ekonomi är saudiska pengar och att USA litar fullständigt på wahabi familjen.
  Men jag tror inte att Iran kommer sitta still, de har press på sig att göra något

 6. Bahlool
  Bahlool 15 mars 2011

  japp för alla de som stod emot Irans budskap om kamp mot USA och ISrael är i gungning, de vill ge tillbaka..och det gäller för Iran att försöka utnyttja det..beväpning av grupper i Bahrain och i östra Saudi skulle vara ett steg. Att Mecka och Medina faller i sunntiernas eller shiiternas händer är en välsignelse som skulle rädda miljoner från att utrotas av Wahabiternas irrläror och våld.

 7. zulqarnain
  zulqarnain 15 mars 2011

  Jag ska erkänna en sak och det är många iranier medvetna om detta.
  Imam Khomeini var en människa som sa vad han kände och gjorde som han ansåg vara rätt för nuet och därför majoriteten i Iran anser att det han sa var det han ville se och det var lätt och räkna hans nästa drag. Men om man frågar folk vad de anser om ledaren så är svaret det samma oavsett om de hatar han eller älskar han att han är mycket medveten om politiska intriger och jag är säker på att Iran kommer att utnyttja situationen. Du vet ju själv att överleva i en miljö där alla odds är emot dig och utvecklas till en makt där alla är emot dig händer inte av slump, man måste utnyttja alla resurser och alla händelser.
  Tex när shia och sunni nedvärderar varandra så har khamenei gått ut med en uttalande och det håller han hårt, ingen shia muslim får förolämpa Omar,Abubakr, ayesha eller andra personer som sunni muslimer älskar. Han vill gardera sig så att islams fiender inte använder sig av splittringen för sina egna syften och mål.
  Mina släktingar var förbannade på han i början men efter ett tag förstod dem och det visade sig sunni kurder uppskattade detta väldigt mycket

 8. Bahlool
  Bahlool 15 mars 2011

  japp han var som Imam Ali, han lär ha sagt en gång om Muawiya, att han sjlv också kunde föra politik och vara en bra poliitker (fylld av tomma löften och svek) men han har valt en annan väg. Om Bahrain skulle falla så faller Saudi snart också..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *