Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Är Profetens (s.a.w) fruar del av Ahlul Bayt?

Ahlul Bayt, eller husets folk, syftar i Islam på Profeten Muhammeds familj. En komplott, 1400 år sedan, såg till att dessa försvann från folks medvetande. Enligt en hadith från sunniislams andra största och viktigaste hadithsamling (uttalanden av Profeten Muhammed s.a.w) säger att han efterlämnar efter sig två viktiga saker, Koranen och Ahlul Bayt, ifall vi håller oss till dessa, så ska vi aldrig gå vilse. Tyvärr kom fiender till Ahlul Bayt till makten som tog bort sådana hadither, ett fåtal av dessa hadither överlevde utrensningarna och det ledde till att man idag ifrågasätter dessa hadither. Man spred istället att man ska följa Profeten Muhammed s.a.w och hans Sunnah, hans vis eller sätt.

Jag har i några dagar nu diskuterat just det här, gett bevis efter bevis från sunniislams olika stora verk, men ändå möter jag wahabiter (från Fillippinerna) som vägrar ta till sig dessa. De menar ena gången att jag hittar på eller när jag gett dem så många källor att jag inte hade tid för nåt annat, att det är shiamuslimerna som infiltrerade sunniislams stora verk och lade in dessa hadither…

I Koranen och i vanligt språkbruk så sägs det att Ahlul Bayt, även handlar om en persons fruar, men i just Profetens s.a.w, fall, så är det annorlunda, det är för att detta är något han själv sade i hadith efter hadith. Här tas allt upp, och alla dessa källor är sunnitiska.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=8MZz-N1hGVo’]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *