Press "Enter" to skip to content

Al Mukhtar del 22

Ya Ali!! Kan säga att när jag hör Imamernas namn, så tåras ögonen och idag märkte jag att jag är på väg tillbaka. Med kärleken till Ahlul Bayt, finns inga hinder, inget som kan stoppa en, inget som kan få en att falla ner. Dessa heliga personer, från Muhammed al Mustafa till Al Mehdi, de led och hade ändå tålamod. Här kommer 22:de delen av Al Mukhtar serien. Nu börjar upproret som får tillstånd hämnden på de som deltog i mördandet av Profeten Muhammeds (s.a.w) barnbarn, Al Hussain bin Ali.

Jag får gåshud när jag ser hur stolta och modiga och rättskaffna dessa män och kvinnor var, som älskade Ahlul Bayt och gav sina liv för dem. Salam på Ahlul Bayt, på deras sanna vänner, deras ättlingar och de som dog för dem.

I am back…Ber om ursäkt för att jag varit lite frånvarande, om jag har några läsare kvar, så ska vi ta nya friska tag från imorgon inshallah.

 

8 Comments

 1. zulqarnain
  zulqarnain 06 mars 2011

  Akhi
  jag har en fråga som jag varje gång glömmer fråga mina vänner i iran när jag pratar med dem men du kan svara på det eftersom jag kom ihåg det nu 🙂
  I mukhtar så brukar emam husseins anhängare skriak ut slagordet “YA MANSOUR ALehei”
  jag vet inte vad det betyder, vet du det? jag misstänker att det är på arabiska

 2. Bahlool
  Bahlool 06 mars 2011

  hahah jag ville fråga dig samma sak, ag hör det hela tiden men känner inte till det 🙁 Oh segrare över honom översätter jag det till..kan ju vara ett av Allahs namn, (typ besegraren över de onda)
  men säker är jag inte tyvärr

 3. zulqarnain
  zulqarnain 06 mars 2011

  Loool
  då blir jag tvungen och skriva ner det och fråga mina vänner vad det betyder, Mukhtar serien är väldigt inne nu i iran, man har till och gått så långt att man jämnför varje del med dagens händelser runt om i världen och de beskriver det väldigt bra.
  Som amn brukar säga historien upprepar sig men det har ett annat ansikte

 4. Bahlool
  Bahlool 06 mars 2011

  Those who cant remember the past, are condemned to repeat it. Enligt vissa shiitiska sekter så går världens gång i 7 olika cyklar, alltså jag bara älskar den..och skådisarna är så jävla duktiga..alla kallar på Allah men man ser vilka som är de rättskaffna vilka som är ärliga vilka som är lojala. Tyvärr har mukhtar själv fått dåligt rykte bland vissa (som det ju beskrivs här) att han var maktgalen osv..synd jag inte kan persiska hade varit asbra att se diskussionen om det efter serien.
  känns vemodigt att man är uppe i del 22 🙁 snart slut hehe

 5. zulqarnain
  zulqarnain 06 mars 2011

  Ja skådisarna är väldigt duktiga men det förvånar mig inte eftersom dessa är irans bästa skådisar, nästan varje person som öppnar sin mun i filmen har en historia bakom sig inom film världen.
  Mycket av filmen handlar om detta, att alla dessa människor åkallar Gud men dem är allt förutom muslimer. De är rasister och älskar slaveri och mördare men ljuger dem om att de är muslimer. Jag har sett på iranska sidor där man diskuterar Mukhtar och alla anser att mukhtar ville hämnas imam hussein men en del tror att efter ett tag ville han ha makt, ett tag fanns det ju en riktning inom shia islam där man såg mukhtar som en imam (masom) men den dog bort. Säg vad man vill om mukhtar men jag anser att han var en god människa och en människa som försökte i alla fall sätta sina fotsteg i imam Ali fotspår.

 6. Bahlool
  Bahlool 06 mars 2011

  Japp läste att de Kaysaniya, var majoritet, när Mukhtar dog, så blev de anhängare av shia eller av abbassiderna
  Det var pga dem som abbassiderna kom till makten, då de utgjorde en stor bas för abbassidernas armeer
  Jag tror det är som med Ahlul Bayt, att många ville sprida lögner för att svartmåla. En man som tog en sådan hämnd på Hussains mördare, är inte ute efter makt, utan efter hämnd.

 7. zulqarnain
  zulqarnain 07 mars 2011

  Ja du har bra koll Bahlool 🙂
  Kasaniya var dem som ansåg att mukhtar var en imam men som sagt dem var inte aktiva under lång tid, de gick över till 12 shia. Ok majoriteten av dessa var iranier och det var dessa som drev ut ummadjie från Iran med hjälp av abbasiderna och andra shia muslimer.
  ja broder exakt, om en person som är efter makt då är ahlu beyt det sista man ska satsa sina pengar på för emam husseins anhängare ska leva som Imam Ali.
  Detta blir klart för dig i avsnitt 23, kom ihåg mina ord 🙂
  Jag är en avsnitt före dig loool

 8. Bahlool
  Bahlool 07 mars 2011

  loooooool du fattar inte, jag räknar inte dagarna utan timmarna tills det är lördag så jag kan se det..fundrear starkt på att beställa dvd skivan också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *