Press "Enter" to skip to content

Dior, John Galliano och yttrandefriheten

BBC News – John Galliano sacked by fashion house Dior.

Försöker hitta artiklar i Sverige, som försvarar John Gallianos yttrandefrihet, men ingenstans finns det nåt att hitta. Den kände modeskaparen John Galliano, provocerades av några kvinnor, och valde då att säga antisemitiska saker. Han menar att de skulle ha gasats, han verkar ha glömt att han själv är homosexuell och inte skulle stå så högt i kurs, hos nazisterna heller för den delen.

När man tänker efter, vad sa han? Han sa att han älskar Hitler, att dessa damers föräldrar skulle gasas ihjäl. Jaha? För det är det nu ett stort ramaskri, man planerar rättegång och man har sparkat honom från Dior.

Låt oss nu jämföra det här med hetsen mot muslimer. Danmarks rasistiska parti har sagt att muslimerna är som ogräs, som ska tas bort. Vi har politiker och bloggar i Sverige, som menar att muslimerna är en fara för vårt land, att Koranen är en bok som ska stoppas, man menar att muslimer är terrorister och ett hot.

På kanaler som CNN och BBC försöker man förklara Gallianos uttalanden, med att han var full, att han förlorat sin pojkvän (fem år sedan) och att det var ett misstag. Hur ofta har vi sett någon försvara en muslim? En terrorist? Än idag får vi höra att några muslimer stödde Hitler på 1940 talet, man glömmer gärna att vårt kära grannland Finland var allierat med Hitler, att vi här i Sverige, svek våra grannar och lät nazisterna föra dem över vår mark. Så varför hittar man på ursäkter för hans beteende men inte för en muslims? Varför är det hemskt att säga dina förfäder skulle ha gasats ihjäl, men det är inte hemskt att stödja attackerna mot muslimer i Afghanistan och Irak. Hyckleriet ser inga gränser.

 

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=je9w9H8iR7Y’]

DN

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *