Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islam och veteskapen

För ofta får man höra att islam och de muslimska staterna är efterblivna, när det gäller vetenskap eller utveckling. Sedan ett antal år har länder som Iran, gjort mera för vetenskapen än islamofobernas favoritland, Israel. Här är en liten dokumentär med siffror om den vetenskapliga utvecklingen i Iran och Mellanöstern. Glöm inte att Iran har ett embargo emot sig, so försvårar markant.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=0uEaWZ5vEGk’]

14 kommentarer

 1. zulqarnain 01 mars 2011

  Detta problem ska vara löst efter att man gjorde en prestanda optimering.
  Dessa människor som anser att Iran eller Turkiet är efterblivna borde ta en titt på detta

  http://en.wikipedia.org/wiki/Science_and_technology_in_Iran

  Iran högsta teknologiska framstegen inom tex medicin och i andra fall bland de 20 tal bästa.
  Observera att detta är ett land som har haft sanktioner på sig mer än 30 år och slogs 8 år mot hela världen.
  Men som revolutions gardets befäl sa dessa framsteg ska vi första och främst tacka våran befolkning och i andra hand ska vi tacka våran fiender främst USA som tvingade oss och bli självständiga och överleva och bli framgångsrika mot alla odds.

 2. Annika B 02 mars 2011

  Varför är det hela tiden vissa enskildheter som muslimerna drar fram som ”bevis” på islams storslagenhet?

  Ingen tänkande människa förnekar vissa uppfinningars eller framstegs ursprung i det att de inträffat i muslimska länder, varför skulle man det?

  För att ogilla islam så räcker det alldeles utomordentligt väl med dagens tillkortakommande, den muslimska världens totala efterblivenhet. Spelar nollan, kompassen eller någon särskild kirurgisk metod någon som helst roll när islam löpande producerar dysfunktionella samhällen idag?

  Hur kan ni vara nöjda?

 3. Bahlool 02 mars 2011

  Alltså allvarligt talat, du har kommenterat en längre tid, och inget du säger är nytt..du repeterar dig själv hela tiden. Här handlar det inte om kompassen eller nåt annat utan om dagens Iran och den muslimska världen, där man utvecklar sig snabbare än ditt favoritland Israel

 4. Annika B 02 mars 2011

  Att jag inte, enligt dig, presenterar något nytt är enligt mitt förmenande att ni muslimer harvar på i er efterblivenhet, dvs inget nytt kommer från den muslimska världen.

  Ni klänger fast vid historiska framgångar och tar dessa till intäkt för att islam av idag är något gott, vilket jag finner bisarrt. Ni är genomgående fattiga och efterblivna, skapar dysfunktionella samhällen som ingen söker sig till och ni är NÖJDA!

  Det är jobbigt med fattiga och efterblivna som inte vill lyfta sig ur denna tillvaro utan känner sig nöjda med offerstatusen. Tyvärr så är västvärlden fylld av ”goda” människor som inte begär något annat av er muslimer utan istället betraktar er som ohjälpligt efter och utan förmåga till utveckling. Ni blir små gosedjur för dessa och klappade på huvudet men alltid betraktade som underlägsna. Är ni nöjda med detta, att betraktas som barn?

  Ja, jag tjatar, för jag vill se en muslimsk värld där man reducerat religionens inflytande och istället söker sig en god tillvaro redan i jordelivet.

  Om nu er Gud är så bra, varför gör hon inget för er?

 5. Bahlool 02 mars 2011

  Filmen visar klart och tydligt att vi inte talar om det förgångna utan om dagens framsteg.

 6. zulqarnain 02 mars 2011

  Annika
  Jan kan inte ta dig på allvar eftersom du är väldigt efterbliven person.
  Kollade du på filmen ens? kollade du på länken jag hade i mitt första inlägg!
  Nej det gjorde du inte eftersom du ville bara repetera dig?
  Alla dessa framsteg handlar om dagens utveckling.
  Innan du upprepar dig lär dig något nytt och kom med nya argument eftersom du har fått svar på dina gamla argument men du vill helt enkelt hoppa över svaren och repetera det enda du har lärt dig

 7. Annika B 02 mars 2011

  Det finns lögn, förbannad lögn och statistik.

  Att relativa förändringar är stora är i allmänhet ett utslag av att man rör sig från låga nivåer, ungefär som att länder med låg BNP ofta har stora BNP-ökningar eftersom de rör sig från en fattig tillvaro. Jämför man BNP i absoluta tal så är talen av en helt annan rangordning och av ett mycket större intresse.

  Jag skulle mycket hellre se att Nobelpris i naturvetenskap delades ut till muslimska länder och jag skulle också väldigt gärna se att åtminstone ett enda universitet i ett islamskt samhälle återfanns bland världens 500 bästa universitet, ni är ju ändå 1.400.000.000 som har chansen att visa något.

  Men ni har väl inte tid med sådant när ni dunkar pannan i mattan och hoppas att den stendöva guden äntligen skall lyssna till er och göra något för er, ungefär som den kristna och judiska gudomen har gjort för sina tillbedjare, om man nu tror på sådant trolleri överhuvudtaget.

  Man ber för att man inte vågar annat eller för att man vill ha leverans. Varför ber ni?

 8. zulqarnain 02 mars 2011

  Herre gud
  dessa fakta är ju fakta som hela världen tror på!
  det finns video där MIT ansvariga erkänner att Iranier är mycket förre amrikanerna när det kommer till utbildning av ingenjörer
  Att iranska universitet som Sharif är bättre utrustad än dem själva
  om du inte tror på fakta och statistik då är det bättre att du går och skriver kommentarer på en blogg där man drömmer om saker och lever i en annan värld.
  Att du tror att du vet bättre än det fakta som världen anser är sanning är ju skämt

 9. Annika B 02 mars 2011

  Jaha, om nu allting är så himla prima i muslimska länder, vad är det muslimerna gnäller om hela tiden? Hur kan ni överhuvudtaget vara respektabla offer med sådana framgångar?

  Ni lär oss hur bildning skall bedrivas, ni saknar sociala problem och allt verkar vara en fröjd.

  Toppen grabbar, vi har mycket att lära av islam.

  Tack för hjälpen.

 10. Bahlool 02 mars 2011

  Du repeterar hela tiden..roliga är att du gnäller mest av alla och sen tar du upp andra och anklagar dem för att gnälla 😛

 11. Annika B 03 mars 2011

  Att repetera, och dessutom utan att det har någon som helst verkan, är att 5 gånger om dagen dunka pannan i golvet. Det kallar jag att repetera, så repetition i sig är knappast något som du och dina kompisar har några invändningar mot.

  Frågan kvarstår, varför ber du?

  Vågar du inte annat eller vill du ha leverans?

 12. Bahlool 03 mars 2011

  lol..alltså jag vill bara en enda gång hitta någon smart islamofob..men det finns inte..vågar inte annat? leverans av vad? Jag tror på en Allsmäktig gud, vad har du med att göra om jag ”dunkar” pannan i golvet 5 gånger eller 100? Du och såna som dig brukar fråga sig varför vi gnäller på er, men allvarligt talat, vem är det som gnäller och har sig? I några veckor har du satt igång en cdspelare med en kass cd, där du repeterar om samma saker..om..och om..och om igen. Jag förvånas att du ens orkar själv eller du bara kopierar och klistrar in?

 13. Annika B 03 mars 2011

  Helt riktigt, jag är islamofob.

  Och kommunistofob och fascistofob.

  Jag är starkt emot alla läror som vill begränsa människans friheter, och vill du kalla det något med ändelsen -fob så var så god, du kanske mår bättre av det eftersom det gör att du slipper tänka, det är bara att åka med strömmen.

  Jag tolkar ditt svar som att du ber för att du inte vågar annat.

  ”Allsmäktig Gud” tror du på.

  Det säger sig själv att man inte vågar något annat än att utföra ritualerna när man står inför något sådant. Hon kan ju observera dig och följa dig och bedöma dig, hela tiden. Och alla de andra 1.399.999.999 muslimerna. Det är bäst att passa sig, om hon inte är nöjd så kanske hon gör dig illa på något vis, en lämplig bestraffning kanske är på sin plats.

  Det du inte verkar förstå är jag ser muslimernas tillvaro som eländig idag och jag vill att den skall bli bättre i morgon. Vill du något annat?

  Det jag kan observera, det är alltså inget tyckande, är att det islamska kulturmönstret inte på något vis leder till framgång. Ni har kämpat med det i hundratals år och inge förbättring sker, ni är ständigt lika fattiga och efterblivna.

  I varje annat sådant sammanhang så hade man ställt sig frågan, är det något vi skall göra annorlunda eller skall vi fortsätta på samma väg med samma metoder ännu lite mer?

  Hundratals år av empiri borde leda till eftertanke och en omprövning av dagens metod.

  Vill man inget annorlunda så kan det inte tolkas på något annat vis än att ni helt enkelt är nöjda med läget.

  Och då finns det ingen plats för gnäll.

 14. Sara 05 mars 2011

  Annika, du verkar ha problem med dig själv och inte med muslimer och islam. Sök i ditt förflutna så kanske du kommer i underfund med hatet du bär inombords mot allt och alla.
  Precis som du sa så är vi nöjda med läget. Vi gillar och dunka våra huvud i marken 5 ggr om dagen så du kan spara dig besväret med att försöka hjälpa oss ur det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *