Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Varför springer du så snabbt?

I slaget vid Uhud, förlorade Profeten Muhammed sina framtänder. Enbart en kvinna, en Ansari och sist men inte minst: Imam Ali!! Allahs lejon som försvarade sin Profet, sin bror sin kusin sin svärson.  Lyssna och se hur snabbt de kära Sahabas sprang..Hur långt de kom. Hur de förnekade Allahs religion. Man räknade 64 sår på Alis kropp av försvaret av Islam och Profeten. Enligt historiska källor, så skickade ut Profeten Muhammed s.a.w, gång på gång  mot den anstormande fienden, på egen hand gick han ut, slog ner dem och kom tillbaka.

Varför stannade inte Islams hjältar? Varför stod inte sahabas vid Profetens sida? Man hade hört att en man som liknade Profeten Muhammed, hade dödats, och då skrek våra kära muslimer att Muhammed hade dött. Muslimerna övervägde att lämna islam, då budbäraren var död och det var ju ett tecken på att Allah inte fanns.

I dagarna är jag aktiv i diskussioner om sahabas, om deras hjältemod, om deras presens på slagfältet, men ingen har kunnat ge mig ett namn på någon av de otrogna som dödades i kampen mot de tre kaliferna, jämför det med Alis hjältemod, hans ridderlighet, hans segrar.

3 kommentarer

  1. maryam 27 februari 2011

    hahahha aww va synd att du inte kände igen henne, men enligt mig borde tjejer sluta med smink så att om man tex har en pojkvän och han aldrig har ett henne utan smink då får man ju en chock. Vart bor du?:)

  2. maryam 27 februari 2011

    hahahhha stackars dig, men så är det …. mitt ex har sett mig med både och så.. men har slutat nu med smink helt, bara ibland när man saknar det… jahaa okey 🙂 jag är kurd, bor i örebro

  3. maryam 27 februari 2011

    jo men det finns många kurder och syrianer 🙂 hahahha absolut, det finns killar också som sminkar sig … vet några som sminkar sig alltså killar då… det borde ju va problem hos tjejen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *