Press "Enter" to skip to content

Falska araber..

Jag måste säga, att jag och många shiiter, kurder, iraner, araber, alltid ställt oss på de olika folkens sida. Jag har skrivit mera om Palestina än om Irak, jag har i åratal skrivit om förtryck i länder som Tunisien och Egypten, jag gör ingen skillnad på en arab från Afrika eller en arab från Mellanöstern.

I dagarna ser jag hur mina kära falska araber beter sig, de tror att deras diverse problem är de mest hemska. De beklagar sig över att Libyens diktator Ghadaffi är hemskast av alla, andra över att Bin Ali är hemskast av alla återigen andra menar att diktatorn i Egypten, Mubarak är hemskast av alla. De demonstrerar och beklagar sig över hur hemska dessa tyranner är.

Då frågar jag mig, vart var ni när Iraks barn mördades av Saddam? Vart var ni när wahabiterna sprängde upp sig själva och tusentals oskyldiga? I åratal har man förtryckt shiiterna i Bahrain, vart var ni då?

När Gaza attackerades, då var jag med palestinska folket, samma folk som gång på gång visat sitt stöd för Saddam och för män som Zarqawi, som gjorde det till nöje att så splittring mellan shiiter och sunniter, en man som njöt av att öka terrorbomberna mot shiiterna. Då var det inte många andra än shiitiska irakier, shiitiska libaneser och palestinierna själva som var ute på gatan. Vi gav stöd till våra syskon. Varför får inte vi sådant stöd? Varför är folk tysta när det drabbar ens grannar? Jag avskyr denna attityd, där alla tror det som drabbar dem är hemskast. Saddam utrotade hela familjer, gasade, torterade, lät våldta män som kvinnor, då var han arabernas hjälte, en ny Salladin.

Mitt hjärta blöder för Libyens folk, och för Tunisiens folk (som började denna hjältemodiga kamp) och för Egyptens folk, men varför blöder inte era hjärtan för mitt irakiska folk? Finns en hadith av Profeten Muhammed (s.a.w) som säger nåt i stil med att den muslimska gemenskapen är en kropp, och att vi ska känna av ifall våra syskon skadas. Den grupp som hatas mest(shiiterna), är den som är mest aktiv på Facebook i att ge stöd till alla de här frihetsälskande araberna.

53 Comments

 1. Bahlool
  Bahlool 03 mars 2011

  hahaha hoppas du har tråkigt ofta då..inte ofta jag har nån som “gillar” det jag skriver..de flesta avskyr det jag skriver eller mig 😉

 2. pernilla
  pernilla 22 mars 2011

  salam, mashallah broder. gillar starkt denna artikel, jättebra skrivet.

 3. Bahlool
  Bahlool 22 mars 2011

  wsalam pernilla tack syrran 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *