Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

När araben ryter, darrar väst

Pressade arabledare försöker blidka medborgarna – DN.SE.

I dagarna ser man trötta araber, trötta på orättvisor, stöd till väst och förtryck av ”sina” ledare. Män som står vid makten, som låtit araberna förblöda, fått dem att hata varandra, och bekämpa varandra. Nu ryter araberna tillbaka, nu säger de nog är nog. Överallt i den arabiska världen börjar makthavarna och deras mästare i Tel Aviv och Washington, oroa sig. Överallt försöker man tysta ner det eller antyda att det är bättre att araberna styrs av diktaturer, som om araberna har en immunitet mot demokrati, som vår käre Dilsa Demirbag, sade.

Runt 100 år sedan, kom västmakterna fram till att man inte kan tillåta araberna vara förenade, även då man lovat dem det, ifall de bekämpade turkarna. Den kluvna tungan, som ledde till att miljoner indianer, afrikaner och asiater dog för västvärldens girighet, hade nu drabbat araberna. De lurades; avtalen bröts och plötsligt hade vi drygt 20 olika arabiska stater, som då och då gick ut i krig mot varandra. Folken förtryckets, för det gagnade makthavarna och väst. Nu ser man att araberna är ute på gatorna och hyllar varandras revolution. Tänk vilken makt araberna hade haft, om 300 miljoner var förenade, om de kunde resa fritt, jobba fritt, handla fritt med varandra?

Tänk om araberna hade haft en regering istället för 20? Tänk om de hade en röst, istället för 20? Tänk om de kunde förena sig och åter igen skapa det Muhammed s.a.w, skapade 1400 år sedan, en Ummah, en gemenskap som är förenad under de värderingar som islam kom med?

Emot detta står nationalismen, och emot detta står väst och emot detta står västs lakejer, som inte vill att folket får del av alla resurser. Nu när araberna går ut på gatan, då spenderar makthavarna på folket, med gåvor och pengastöd. När folket lugnat ner sig, då kommer man återigen att återgå till den gamla goda modellen att roffa åt sig. Ju mera pengar makthavarna och den styrande eliten roffar åt sig när de dör, desto mera har de ”vunnit”.

Egyptens Mubarak sägs äga runt 400 miljarder. Vad gör man med så mycket pengar? Ett förenat rike i Mellanöstern. Ett nytt EU eller en ny stat, spelar ingen roll.

United we stand. Divided we fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.