Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahrain – Arabernas första demokratiförkämpar

Fortsatta demonstrationer i Bahrain – DN.SE.

I tidningar och på nyheterna läser man små notiser om Bahrain och de demonstrationer som pågår där för en större frihet och för demokrati, man menar att det är ett efterskalv efter Tunisiens och Egyptens revolter, så fel man har.

Bahrain har sedan 1990-talet skakats av demonstrationer, men eftersom landet har en sunnitisk ledning med en majoritetsbefolkning av shiiter, har detta tystats ner. Shiiterna ses inte med blida ögon av väst. Nu finns det belägg för att Saudiarabien fruktar att shiiterna lyckas största eller förändra landets styrelse. Sedan många år har regimen i Bahrain försökt ge medborgarskap till ickeshiiter, för att få en förändring av demografin i landet.

Bahrain var den första nationen bland araberna, som tillät USA att stationera trupper på dess mark (en av USAs flottor är stationerade på ön):

4 kommentarer

  1. Bahlool 16 februari 2011

    haha tack P

  2. p 16 februari 2011

    knew you like it. 😛 ibland delar vi samma åsikter, för det mesta faktiskt dock aldrig om Iran.

  3. Bahlool 16 februari 2011

    hehe man kan inte vara överens med alla, så länge vi kan diskutera det och respektera varandras åsikter utan att vilja slå ihjäl varandra så ska det inte vara nån fara att ha olika åsikter om saker och ting. Som en vän sa, att iran behöver reformer är en sak att ändra hela systemet är en annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *