Press "Enter" to skip to content

En tyrann går – en tyrann kommer

”Suleiman vill inte förändra Egypten” – DN.SE.

Några dagar sedan fick jag läsa en nyhet om Omar  Suleiman, Egyptens vicepresident. Enligt Wikileaks papper hade det kommit fram saker om Omars inblandning i tortyr och bortrövande av människor. Denna anhängare av tyrannen Mubarak och av Israel och USA, är nu den starke mannen i Egypten.

Jag orkade aldrig skriva om det men tänkte även när allting förändras, så förblir sakerna ändå desamma. En tyrann byts ut mot en ny.

Vi vet hur ofta USA och Israel blandat sig i Mellanösterns inre angelägenheter, vi vet även att USA och Israel inte kommer tillåta att en demokrati uppstår i Egypten, som tänker bryta avtalen med Israel, ett Israel som än idag vidhåller embargot mot Gaza och som gång på gång bryter mot FN och de mänskliga rättigheterna. Idag demonstrerade fler än någonsin förut i Kairo, alla vill de få bort Mubarak och de tänker inte acceptera en kopia av Mubarak, kallad Omar Suleiman.

Enligt Wikileaks, så hade denna Omar Suleiman, kontakt med Israel, varje dag genom en hemlig direktlinje. Redan 2008, önskade sig Israel att Omar skulle ta över efter Mubarak. Han gick så långt, att han ”välkomnade” Israel att invadera Egypten, allt för att stoppa vapnen till Gaza. Han uppmanade Israel att hålla Gaza hungrigt, men inte svältande.

Ska denna person leda Egypten? Vilket skämt.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *