Press "Enter" to skip to content

Nu haglar propagandan

”Egyptens kvinnor bör se upp!” – DN.SE.

Jag sitter och kan inte förvånas över att man överallt, måste angripa Iran. En dam som hävdar en massa saker om hur det var i Iran före och efter revolutionen, står där och blir oemotsagd. Vad är det för journalist som inte frågar de svåra frågorna? Denna “författare” hävdar att ingen visste vad Khomeini ville och ingen visste vad muslimernas planer för Iran var.

Fel.

Iranierna hade lyssnat på Khomeini i åratal. Han hade klart och tydligt uppmanat dem att ta aktion. Hans tal smugglades in i Iran med hjälp av kassettband. Vid flera tillfällen såg Khomeini till att hela Iran stod stilla, då han uppmanade till generalstrejk. Här försöker denna dam hävda att man “stal” makten i Iran.

Fel.

Iranierna fick rösta om författningen för landet, den författning som antogs är den författning som representeras av den religiösa regeringen. Damen försöker antyda att ledarna för hennes organisation och andra organisationer var i fängelse medan de religiösa lyckades sprida ut sitt budskap för de var organiserade.

Fel.

Många shiitiska ledare var i fängelse och att de lyckades vinna makten beror enbart på att de hade folkets stöd. Damen försöker hävda att folket var emot regeringen 2009.

Fel.

Miljoner gick ut och protesterade mot de gröna 2009, för att de såg vilka dessa jobbade för. Damen försöker antyda att det var muslimerna (med hjälp av DN.se) som inskränkte på rättigheter och friheter.

Fel.

Förr i tiden, under Shahens styre fanns det minimalt med kvinnor på universiteten, nu utgörs 62% av alla studenter av kvinnor. Om en regering är fientlig mot kvinnorna, varför finns de med i regeringen? Varför finns de med i Irans riksdag? Damen försöker antyda att man ska frukta Muslimska brödraskapet.

Fel.

Det man ska frukta är att man ska påtvinga sina egna värderingar, fördomar och åsikter på andra. Vill folket ha en islamisk regering i Egypten, bra, vill de inte, då är det deras val. När muslimerna valdes till makten i Gaza, i demokratiska val, då bojkottades de av västvärlden. När man höll på att vinna en stor seger i Algeriet så stöddes regeringen när de fängslade de religiösa ledarna, något som ledde till inbördeskrig. Äkta demokrati betyder att man ska acceptera folktes val av ledarskap.

13 Comments

 1. Bahlool
  Bahlool 04 februari 2011

  oh hannn suck almahduellah att vi inte är wahabiter

 2. Meriam
  Meriam 04 februari 2011

  Riktigt bra skrivet. Du har rikligt med information på din blogg och 99% stämmer överens med min/familjens politiska åsikter. Och nu är det så att jag råka brås på min pappa och älskar politik då allt styrs av just denna faktor. Men problemet är dock att jag inte riktigt vet vart jag ska söka för att finna sanning utan en massa hyckleri, alltid intresserad av att läsa men skraj för att inta helt fel information. skulle varit perfekt om du kunde tipsa eller hänvisa till dina källor.

 3. Bahlool
  Bahlool 04 februari 2011

  Alltså bäst är ju lite “okända” medier som man söker upp artiklar på..då världen är så stor så beror det på vilken slags områden du är intresserad av men den här sidan har många olika områden av intresse
  http://www.countercurrents.org/

 4. Meriam
  Meriam 04 februari 2011

  Ok thx. Just nu är jag inne på Imam khomine rahama allah eftersom att det pågår riktigt heta diskussioner om det, jag vet att han var en bra man men kan inte riktigt stå för han då jag inte känner att jag har tillräcklig med kunskap, och denna exil vän jag har snackar en massa bullshit, “shah beundrare ” . Need some good information about him. Och el sadr hör så mycket skit snack om dem och vet inte riktigt vart jag står. Jag inser själv att Muqtada inte är något vidare, om man bara hade det minsta förnuftet skulle man aldrig följa han. Räcker med att bara se på han när han utför ett tal, ett barn! som inte har en aning om vilken positition han befinner sig i. Men jag vill läsa om hela släktskapet har för mig att hans fader och farfädrar var mycket bättre människor, vill inte sätta alla under samma rubrik. Uppskattar om du har sidor om dessa 😉

 5. Bahlool
  Bahlool 04 februari 2011

  Alltså Al Sadr familj är några av de största hjältarna för shiiterna..Baqir al Sadr skapade shiitisk återuppvaknande i Irak..han skrev böcker om filosofi och ekonomi som även lärdes ut på västerländska universitet..Muqtadas pappa, var en av få shiitiska lärda som stod emot Saddam. I ett tal jag lyssnade på sa han, “vi kräver av regimen att släppa alla fångar fria” sånt säger man inte till Saddam. Så han och två av hans söner sköts till döds på väg till Najaf.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Baqir_al-Sadr
  Böcker av Baqir al Sadr
  http://onlinebooks.library.upenn.edu/webbin/book/lookupname?key=Sadr,%20Muhammad%20Baqir

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ruhollah_Khomeini
  http://www.iranchamber.com/history/rkhomeini/ayatollah_khomeini.php
  http://www.notablebiographies.com/Jo-Ki/Khomeini-Ayatollah.html

 6. Meriam
  Meriam 04 februari 2011

  Tackar 😉

  aa jag är medveten om att familjen ej är detsamma som honom. Men finner det bedrövligt att människor följer honom utefter hans farbröder/fädrar. Vi befinner oss i ett destruktivt samhälle där en stor del av befolkningen ej lyckas skilja mellan rätt och fel de antar väll att han är detsamma som hans far, och det värre är att hatare till iraq Ba3eth o vidare handlar under Muqtadas namn. Bara kolla vad de gjorde med karbella “Jaish el mehdi” och vi skall inte ens snacka om basrah chockerande vilken makt han har bland befolkningen.
  kolla:
  http://www.youtube.com/watch?v=vzphQtReR2k . Inte så tydligt här men såg det på el iraqie-tv mkt värre. Jag anser att anhängare till Muqtada är vare sig onda/ ba3eth eller också dumma.

  Däremot inget att säga emot hans släkt och utgå nu inte från att jag är något proffs inom politik utan försöker utvecklas inom det, har under en längre tid försökt läsa om dem och är på god väg. Inte min typ att diskutera kring något jag inte känner mig fullständigt säker på(Muqtada är jag försäkrad om). Ska läsa på det du skicka nyss.

 7. hasse
  hasse 04 februari 2011

  Mm, så acceptera folkmord av Hitler eftersom han blev framröstad demokratiskt. Dumskalle..

 8. Bog
  Bog 04 februari 2011

  kan du lägga upp igen som en citat att DN SVD expressen bla bla bla 60 % av sverige ägs av bonniers som är pro israeliska please?

 9. Bahlool
  Bahlool 04 februari 2011

  Det är ju en av de sjukdomar som mellanöstern lider av Meriam, att folk bryr sig om en “bra familjs” rykte mer om personen ifråga..när folk ska gifta sig, kollar de upp blodsbanden och familjen, inte personen ifråga, de förstår inte att familjen kan vara 100% religiös men ungen är kanske ett svin.

  Faqttar inte vad gör de på filmen?
  Alltså Muqtada är en liten unge..jag blev utslängd från en shia forum för att jag talade emot honom några år sen lol..men en sak som jag måste säga är att utan Mehdis armeen, så hade wahabiterna mördat ännu fler, då dessa shiiter tog till vapen och gav igen med samma mynt som shiiterna hade fått utstå..så en positiv sak finns..men hade jag varit Mehdi armeen hade jag satsat på att bli som Hizbollah..bygga sjukhus, skolor, och stå där för att försvara landet, inte gå och dö som får på slagfältet..

 10. zulqarnain
  zulqarnain 04 februari 2011

  Hezbollah är stark eftersom de går den sociala islam, det är så fortfarande i iran att basijis åker ut till byarna och gör välgörenhets jobb och det är så man vinner folks hjärta.
  wahabisterna följer så kallade islamiska jihadens väg och de tror att man kan tvinga folk till det man vill.
  muslimska broderskapet går samma väg som hizbollah men skillnaden är att hizbollah finns i den sociala islam och i den väpnade motståndet.

 11. Meriam
  Meriam 05 februari 2011

  Okej hasse fattar inte vad menar du, har du något argument så kom med det istället för “dumskalle”??
  Aa håller med bahlool, i vårt samhälle finns inget så kallat individualism de dömer dig utpå vad din farfars far har gjort. Och angående att wahabiterna hade mördat ännu fler må vara sannt, men kolla också på hur många shiiter som dog på hans samvete.

 12. Bahlool
  Bahlool 05 februari 2011

  Hasse vi accepterar ju folkmord begångna av BUsh och hans gelikar..de har miljoner människors död och flykt på sina samveten, inte har vi sett dig eller dina “smarta” vänner gå ut och kräva att de ska ställas inför rätta. Jag föredrar att vara en dumskalle så länge jag slipper din intelligens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *