Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muhammed abd al Wahabs lögner om Profeten Muhammed (s.a.w)

Muhammed abd al Wahab var grundaren av wahabismen, den sekt som skapat mest kaos i den muslimska världen de senaste 200 åren. När denna sekt skapades tog abd al Wahabs släktingar, däribland hans far och bror, avstånd från hans irrläror. Tyvärr lyckades han sprida det med hjälp av familjen Saud, som använde sig av denna takfirisekt, en sekt som kallar folk för otrogna, och med hjälp av detta mördade man vallfärdande och man rövade folks egendom. Man var alltså helt enkelt rövare.

Här kommer några uttalanden från denne Muhammed abd al Wahab, en man som wahabiterna ser som lärd:

  • Profeten kallades för Tarish, i den dialekt som abd al Wahab talade, betyder det att Profeten var en enkel budbärare, en vanlig postman. Den bäste av de bästa, degraderades till en vanlig budbärare?
  • Han menade att Hudaibiyyah incidenten, var fylld av lögner.
  • En av hans anhängare menade att abd al Wahabs gångstav, var bättre än Profeten Muhammed (saw), för han menade att staven kunde fortfarande användas för att ta död på ormar, medan Muhammed inte var till någon nytta längre. Må Gud förbanna sådana individer.
  • Muhammed abd al Wahab hatade att man uttalade salawat på Profeten Muhammed. Att säga salam, fred på Profeten Muhammed, sågs alltså som något negativt, något man än idag känner av när man besöker gravarna i Saudiarabien och uttalar dessa för wahabiter, hemska ord.
  • Han menade att ifall någon läste upp salawat (hälsningar) till Profeten Muhammed, så är det värre än en hora som spelar musik på sin bordell.
  • Han förstörde boken Dalaael ul Khairaat och andra böcker som höll lovord till Profeten (saw)
  • Han lät bränna böcker skrivna av några av Ahlul sunnahs största lärda. Han menade att de spred felaktigheter. Påminner i mångt och mycket om Hitlers bokbål.
  • Han använde sig av Khawarijs gamla beteende, som såg till att använda sig av de verser i Koranen som handlar om hycklare och tillämpa dem på muslimerna. Därmed godtogs det att man slaktade muslimer, för att de var hycklare.
  • Han uppmanade sina anhängare att själva tolka fritt och inte använda sig av böcker som var bättre på detsamma. Han menade att böckerna hade både fel och rätt och därmed ska de undvikas. Så när okunniga spred efter eget tycke, blev det inget annat än fel.
  • De som inte följde hans värderingar och hans syn, slaktades.
  • Det de rövade från muslimerna, gav han som zakaat(fattigmansskatt) till sina anhängare

Källa:

(Shaikh Ahmed Ibn Zaini al-Dehlaan Makki Shafei expired 1304 A.H., Khulaasatul Kalaam fi Bayaanil Omara wal belaadel haraam, pp. 229-233)

9 kommentarer

  1. bashar 02 februari 2011

    Vem föreställer fotografiet?

  2. Bahlool 02 februari 2011

    Muhammed abd al Wahab 🙂

  3. bashar 02 februari 2011

    Antar att du menar Muhammed ibn abd al Wahab.
    Han dog 1792, och den äldsta bevarade fotografiet är från 1826.

    I vilket fall som helst, bra att du varnar, oavsett om det är han på bilden eller inte.

  4. Bahlool 02 februari 2011

    jag tyckte också det var mysko, trodde inte det fanns foton på honom men överallt såg jag det här fotogfrafiet och alla sa det var han..

  5. Kevin 16 februari 2011

    Intressant!

  6. Kevin 16 februari 2011

    Han uppmanade sina anhängare att själva tolka fritt och inte använda sig av böcker som var bättre på detsamma

    Lite fel där du, Han menade att man inte behövde imamer mullahor för att förstå koranen upp om man så helheten, och att inte gå till hycklande präster.Förstår man helheten då är man sann i tron.

  7. Bahlool 16 februari 2011

    och vad ansåg han om hadith? du ogillade ju hadith sa du?

  8. Kevin 16 februari 2011

    Man behöver inte hadither för att tolka koranen, och tolkningar av haditherna som är korrekta kan man olika uppfattning om, men man kan förstå koranen även om inga hadither hade funnits, och Muhammed abd al Wahab hade hållit med mig.

  9. Bahlool 16 februari 2011

    fel..han och hans sjuka våldtäktsmän, kallar sig Ahlul Hadith 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *