Press "Enter" to skip to content

250 000 eller 2 miljoner?

Enligt TV4 så fanns det 250 000 demonstranter i Kairo, men enligt SvTs rapportering så befann sig nästan 2 miljoner i den stora demonstrationen idag. Så frågan jag måste ställa mig är, varför är det en sådan stor skillnad? Jag vet vem som äger TV4 och vem som äger SvT.

Enligt senaste analyser kommer Mubarak att inte ställa upp för omval till höstens Presidentval. Vad händer tills dess? Kommer han lyckas få in sin son? Kommer folket lugna ner sig och acceptera honom i 7 månader till? Bildt menade ju att det ”bara” var lite kort tid kvar till Presidentvalet, men folket är trötta nu, om de går hem nu vad händer då?

Tidningsbolag Statistik från 2005

Svenska Dagbladet: Schibsted 99,4%; Stiftelsen SVD 0,4%; Övriga 0,2%
Aftonbladet: Schibsted 49,9%; LO 50,1%

Dagens Nyheter: Bonnier
Expressen: Bonnier
Kvällsposten: Bonnier
GT: Bonnier

Stockholm City: Bonnier
Metro: (Uppgifter från 2004-07-07) Kinnevik kontrollerar 37% av kapitalet och 30,3% av rösterna, Modern Times Group 28% av kapitalet och Invik 2,8% av kapitalet samt 5,5% av rösterna. Men notera att både Invik och MTG i sin tur ägs av Kinnevik, vilket förtydligar ägarkoncentrationen.

TT: Ägs gemensamt av ”de största tidningarna och mediebolagen” vilket i praktiken innebär att de därmed domineras av Schibsted och Bonnier.

Värt att notera är att Schibsted och Bonnier, genom sina tidningar DN och SVD, äger 50% var avPremo, Pressens Morgontjänst, som distribuerar ”430 000 tidningar till hushåll, institutioner och återförsäljare över hela Storstockholm”.

TV Kanaler

SVT: Förvaltningsstiftelsen
TV3: Modern Times Group
TV4Schibsted 20,1%; Bonnier 29,3%; MTV Oy 23,4%; Proventus 15,1%; LRF 5,9%; BNY 2,05%
Kanal 5: SBS Broadcasting
ZTV: Modern Times Group

Modern Times Group äger dessutom Viasat, en kanaldistributör.

Filmbolag

Svensk Filmindustri (Inklusive dotterbolag): Bonnier
SandrewMetronome: Schibsted

Dn

Dn2

SvD

13 Comments

 1. Zeynab
  Zeynab 01 februari 2011

  Vem är det som äger Tv4 samt svt?

 2. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  TV4 bonnier, ett av de största företagen som äger rätt mkt i Sverige och SvT ägs av ”folket”. Även Al Jazeera säger över 1 miljon fanns på plats, så frågan är varför ett företag ägd av en judisk familj och som har judiska redaktörer, skulle minska antalet så mkt?

 3. J
  J 01 februari 2011

  jag snackar mkt..avskyr för stunden..glömmer nästa stund..samma misstag om igen, hatar nog mig själv mer än allt..

 4. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  heeeelt naturligt trust me..

 5. J
  J 01 februari 2011

  asså orkar verkligen inte

 6. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  welcome to the club..vi kan skapa en jihadist grupp som tar hand om de här asen i våra liv 😛 (snart knackar SÄPO på min dörr)
  GUANTANAMOOO HERE I COME

 7. J
  J 01 februari 2011

  haha har ingen lust att skratta:( komiskt..vad än du gör så förblir de skit..inte ens döden kan få de att ändras..nahh jag ska boka biljett och sticka från hela sv

 8. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  take me with you? please????? problemet är att det här är samma skit överallt..vart du än går..same shit differend name..och när du är i skiten så händer nåt annat skit som gör det dubbelt illa..

 9. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  Wallahi we Bellahi..snart brister det för mig och det var länge sen jag var sådan..och då kommer de lära sig läxan om Al Hajjaj..el 3a9a le man 3a9a…

 10. J
  J 01 februari 2011

  B jag vill resa för att åka från depression..ska jag ta med en depprimerad?
  Du jg vet vad du menar..man samlar och samlar..sen så big bang..
  Kan dt bli värre? jag är 21 JÄ…LA ÅR..OCH MÅR SKIT..normalt?

 11. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  HAHAHAHAHAH det var inte snällt 😛 wallahi jag är inte deprimerad..men folk gör mig ilsken och sur och irriterad..vill slå dem men fruktar min skapare..vill be dem lämna mig ifred men varje dag hör de av sig på nåt sätt och äter upp mig innifrån.
  inte normalt 3ammo gå gift dig skaffa barn gå jobba gör nåt av ditt liv..ju mera du sitter hemma desto mera tänker du och ju mer du tänker desto mer bitter blir du. Wallahi jag är upptagen med spel, jobb, läsning..men enda gångerna jag tänker eller blir en mörk B, är när jag talar med människor..det är då jag svär, det är då jag vill döda det är då jag vill skada..och wallahi jag skrev ett inlägg nån dag sen det är ingenting mot vad som verkligen händer..jag sitter här och lyssnar på folks problem och skrattar åt att de vill tro att deras problem är sååå stora, de vet inte att ju äldre du blir desto fler blir problemen och ju mera och bättre du vill bli desto värre blir det för då blir folk äckligare..

 12. J
  J 01 februari 2011

  aa Broder B jag tror jag blir 22 sen dör av ngn hjärtattack..stroke..
  problemet är att jag är upptagen HELA tiden, men träffar på de jag minst vill se HELA tiden. Nej men jag är för snäll walla..ska strunta i vart enda levande människa..plugga, skaffa utbildning och bosätta mig sj i alanya. ngra år..sen irak ..sen dö. Inga Barn..vad har jag fått av att leva så jag ska skaffa stackare till denna värld..nope..
  jag ska läsa my book now..ha det bra Bror,

 13. Bahlool
  Bahlool 01 februari 2011

  suck alanya??? hate it var där i somras..never ever again!! god natt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *