Press "Enter" to skip to content

Egypten/Tunisien – Adoptera en Hosni Mubarek

Någon som vill adoptera en Mubarek för 5 miljoner om dagen? Det är så mycket han kostat USA..

För att undgå statens nedsläckning av internet, har man även börjat använda sig av modem som på den gamla tiden och ringt upp servrar i länder som Sverige.

Zaid bin Ali sade, ett liv under förtryck är inte värt att leva. Imam Hussain bin Ali a.s, sade att han hellre väljer döden än att leva i ett helvete av förtryck. Denna ande av revolution ses nu i de massor som väljer att gå ut emot Mubareks styre. Även nu väljer USA och Israel att stödja regimen, för faller Mubarek, faller även stödet till Israel, ett stöd som innebär att de kan bojkotta Gaza till den grad att folk lidit under det i över 3 år. Rafehövergången är i södra Gaza mot Egypten och Egyptens samarbete med Israel har lett till att palestinierna fått lida så länge. Faller Mubarek, faller detta embargo.

Arméfordon är överallt på de stora städernas gator, vilken sida ska de välja? Armén är mycket respekterat av egyptierna, ska de välja folkets sida eller dikatorns, som de stött de senaste 30 åren och från vars rank han kommer?

Uppdateringar kommer göras här:

Kl: 12:18 Enligt Dn, så har 30 tal lik förts till sjukhus, däribland två barn.

Kl: 16:33 Folk är ute på gatorna i massor. De ber på gatan och Omar Sulaiman, spionchefen i landet har blivit utvald att bli vicepresident. Omar är en känd anhängare av Mubarek. Kommer folket att acceptera det här?

Kl: 17:00 Fler än 100 döda hittills. Ändå klängar Mubarek fast vid makten. Bort med USAs hantlangare. Bort med Israels slav.

Tunisien:

Enligt organisationer som håller reda på korruption så förlorade Tunisien 1 miljard US dollar om året, pga all korruption i landet.

Bin Alis familj var stora ägare i lyxbilförsäljningen, i stora medicinföretag osv. Listan kan göras lång över vad de hade sina händer i. Roliga är att det var ett sådant land som svenskarna åkte på semester till. Jag bojkottade landet flera år sedan, ändå ville jag besöka det på grund av dess historia, men mina pengar och min tystnad skulle inte stödja en sådan diktatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *