Press "Enter" to skip to content

USA beklagar sig över Wikileaks och spionerar själv på andra

Amerikansk spion gripen i Iran – DN.SE.

När Wikileaks kom med uppgifter om USA och dess verksamhet på ambassaderna, vem de spionerar på och vem de talar illa om, så blev det ett ramaskri. Man har sedan den dagen med alla medel försökt sätta åt Wikileaks och även hotat dess personal till livet. Man klagar på spioneri, på hot, på att det är brott mot USAs lagar.

Nu läser man att än en gång har USA skickat folk som ska infiltrera Iran och spionera på landet. Här hör man inget om att dessa personer borde dödas, att de borde stoppas, att de är emot världsfreden, ingen som klagar på att det här är på randen till världskrig, som man fick höra när man läste om Wikileaks.

Så spionera på USA, tabu, spionera på alla andra, bra. Då vet jag..

18 Comments

 1. DNME
  DNME 06 januari 2011

  ”Så spionera på USA, tabu, spionera på alla andra, bra. Då vet jag..”

  Nja…det måste nog förtydligas lite: Är du öppet kritisk mot USAs agerande är du en terrorist, är du öppet för USAs agerande är du en god demokratisk medborgare.

  Hoppas Wikileaks snart kan publicera läckor från länder som t.ex. Iran, Nordkorea, Saudiarabien, så att USA inte längre kan anklaga dem för att vara ”anti-amerikanskt”. För USA är sådana läckor precis lika illa som amerikanska läckor. Det blottlägger den struktur som finns bakom spelet för gallerierna.

 2. Jerka
  Jerka 06 januari 2011

  ”Spionutrustning i tänderna”…
  Låter verkligen tillförlitligt och källan är en USAhatande diktatur med och som ser konspirationer överallt…

 3. Bahlool
  Bahlool 06 januari 2011

  Nej Jerka, källan är en nyhetskanal från Iran. Så vi ska förlita oss på USA och deras allierades nyheter men om nyheten går emot USA då ska vi ifrågasätta?..logiskt..

 4. Bengt F
  Bengt F 06 januari 2011

  Det är väl självklart att även länder med en underrättelsetjänst kan opponera sig mot att andra makter läcker hemlig information? Jag förstår inte riktigt hur du menar.
  Eller skulle Sverige se mellan fingrarna på t.ex. Bergling bara för att vi själva lyssnade på Sovjetunionen?
  Förklara gärna hur du tänker.

  Mvh
  Bengt

 5. Bahlool
  Bahlool 06 januari 2011

  Tycker det är hyckleri. Om man klagar på att andra spionerar på en och även hotar med döden, då ska man inte gå runt och spionera på andra stater och människor. Det är ju otroligt stort hyckleri när jag anser jag har rätten att spionera men att du inte får spionera på mig. Man menar att Wikileaks hotar amerikaners liv, vadå skulle USAs spionera inte hota iranska liv? Dagligen nästan mördas iranska vetenskapsmän, vem ligger bakom dessa lönnmord om inte USA? Jag vänder mig mot hyckleriet, vill man vara en hycklare så vill jag gärna visa det här.

 6. Jerka
  Jerka 06 januari 2011

  Glömde ju tillägga att CIA har planterat människoätande hajar i Medelhavet och att man använder tränade gamar för spioneri..
  Allt från xxxx nyhetsbyrå…

 7. Bahlool
  Bahlool 06 januari 2011

  Om du tror på det är det din ensak, men faktum är att man testade att utbilda delfiner som nån slags självmordsbombare..vad du tror på är din ensak, här har vi alltså svart på vitt att en kvinna försökte infiltrera Iran..varför? Hur kan en amerikanska komma från Armenien in i Iran? Vad är uppsåtet..även du måste tycka det är märkligt?

 8. Leif
  Leif 06 januari 2011

  Svart på vitt? Alla nyheter oavsett vilken sida de råkar ligga i fatet gör man nog klokt i att inte dra några förhastade slutsatser över.

 9. Robin
  Robin 06 januari 2011

  Bengt F: Håller med dig, förstår inte problemet. Bahlool har helt enkelt ett stort USA hat och väljer detta sätt att uttrycka sig på.

  Wikileaks avslöjade ju många fler än USA och ingen tyckte det var speciellt roligt. Iran sa ju helt enkelt att Wikileaks är en stor konspiration från västvärlden.

  Bahlool, har USA öppet hotat Assange c/o med döden? Nä, USA må ha spelat många dåliga kort i sina dagar och har en hel del att stå till svars från, men spioneri sysslar alla länder med. På samma sätt arbetar alla länder både USA och Iran med att motarbeta spioneri med det egna landet.

  Är Iran så mycket bättre då? Alla iranier jag träffat i Sverige är väldigt kritiska till hur saker styrs där nere. Att inte vara källkritisk mot en tidning i ett land där diktatorn bestämmer vad som ska få sägas och tyckas är ju så dumt så det inte finns.

 10. Bahlool
  Bahlool 06 januari 2011

  hehe..bara för man kritiserar nåt, betyder inte det att man är hatisk..skärp dig Robin.
  Fel robin, politiker och media i USA har uppmanat till död på Assange, så det är att hota honom till livet han själv har sagt att om han utlämnas till USA då kommer han bli mördad. Diktator i Iran? Du verkar inte känna till Iran så bra. Att folk som bor i Sverige är kritiska mot Iran är inte så konstigt..med all amerikansk propaganda 😉

 11. 1,618
  1,618 07 januari 2011

  Håller med Bahlool fullständigt. Ganska komiskt att många här har sådan stark kritisk åsikt angående Iran när dem så starkt saknar kunskap om landet. Är det inte en dåres definition att ha en stark åsikt om någonting han starkt saknar kunskap om?

  Sedan, om man säger något negativt angående USA, så är man plötslig ologisk och full av hat? Påminner om hur man direkt kallas för antisemit så snabbt man säger något negativt om Israel.
  Jag undrar vart dessa förprogrammerade attityder kommer ifrån?
  Kanske ni borde sluta kolla på informationsrika tv-program så som 24 och kanske läsa en historiebok istället?

 12. Bahlool
  Bahlool 07 januari 2011

  1,618 påminner mig om en tjej som sade hon visste allt om Iran genom inte utan min dotter böckerna 😉

 13. 1,618
  1,618 07 januari 2011

  Jag sa inte att jag vet allt om Iran, men jag vet definitivt mycket om Iran, dess historia, folket och dess internationella ställning, då det angår mig till högsta grad.

  Det jag säger är att, det finns miljontals anledningar till varför USA skulle spionera på Iran, varför dem skulle önska obalans och oenighet i landet.
  Skulle Iran däremot fortsatt vara en valp till USA, likt den var då Iran hade monarki, som för övrigt tillsattes av CIA då den dåvarande premiärministern Mohammad Mosaddegh ville nationalisera den dåvarande Brittisk-kontrollerade oljeindustrin – så skulle allting vara prima mellan länder, förutsatt att USA och UK skulle få sin oproportionerliga del av kakan.

  Så för att bedöma sannolikheten i att USA skulle skicka en spion till Iran, då dem själva önskar immunitet mot spioneri, så måste vi fråga varandra – är USA hungriga?
  Svaret är: USA lider av bulimi.

 14. Bahlool
  Bahlool 07 januari 2011

  Nej du missförtår, jag anklagar inte dig utan håller med dig, det påminner om en tjej som trodde hon visste allt hon visste, genom att läsa inte utan min dotter. Så sorry ifall du missförstod, utan jag menar jag håller med dig i din kommentar tidigare

 15. 1,618
  1,618 07 januari 2011

  Hehe okej, du var inte direkt generös med citat, komma och punkt-tecken där.
  Grym blogg förövrigt, marsh’Allah!

 16. Bahlool
  Bahlool 07 januari 2011

  hahaha tackar brorsan

 17. Robin
  Robin 07 januari 2011

  1. Stening
  2. Avrättning av anhängare till oppositionen
  3. Ingen pressfrihet
  4. Straff finns för ”brott mot gud”

  Ingen diktatur? Det är i alla fall ingen demokrati. Tror du att det är demokrati bara för att man får rösta? Det finns många länder i världen, inklusive västvärlden, som inte förtjänar att kallas demokrati. Men Iran är ett solklart fall. Börja använd källor i din blogg, skärpning!

  Allt detta tas upp i följande artikel, som är noga med att referera till separata källor på ett korrekt sätt:
  http://www.newsmill.se/node/13169

 18. Bahlool
  Bahlool 07 januari 2011

  Robin..sluta vara så okunnig?
  1. Iran har inte stening längre, slutade man med flera år sedan.
  2. Man avrättar terrorister, något många stater gör
  3. Pressfrihet finns men den är inskränkt ja
  4. Man blir bestraffad för spioneri och för förräderi mot staten, varför inte mot Gud? Bara för att ni har andra värderingar betyder inte att era straff är bättre eller mer logiska. Man blir för fan straffad för att ogilla flaggan i vissa länder lol
  Använder alltid källor, men fick då klagomål för att jag använder öfr mkt källor, nu gråter du om att jag ska ha källor. Vart är dina källor för att Iran använder sig av stening? Vilken oppositionsanhängare har döats för att han eller hon är anhängare till oppositionen? Sen ser vi hur väst beter sig mot Wikileaks..så snälla snacka inte om pressfrihet 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *