Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

100,000 konvertiter – vita unga kvinnor mest benägna att konvertera

100 000 engelsmän har konverterat till islam och enligt en undersökning gjord av Faith Matters, så beror detta på att många unga engelskor valt att revetera eller konvertera till islam.

Siffran har nästan fördubblats på 10 år – den vanlige konveriteten är en 27 år gammal vit kvinna, uppvuxen med brittisk materialism och “omoral”. Siffrorna kan skrämma slag på islamofoberna som menar att Europa håller på att omvändas till islam. Faith Matters menar att de flesta konveriter menar att deras religion är i perfekt samklang med den brittiska kulturen.

Vidare säger rapporten att på ett år har 5200 britter konverterat till islam, 2/3 av dessa var just kvinnor. År 2001 fanns det 60 000 muslimska konvertiter i England.

Lauren Booth, svägerska till före detta premiärministern i Storbritannien, Tony Blair.

I motsats till islamofoberna så hävdar rapporten att de som vänder sig till extrema grupperingar är ett mycket litet fåtal. När man frågade konvertiter vad de ansåg var negativt med det brittiska samhället så svarade de; alkohol, fylleri, saknad av moralitet, sexuell öppenhet och materialism.

Fler än 1/4 ansåg att det fanns en konflikt mellan att vara en troende muslim och att bo i Storbritannien. Nio av tio menade att deras konvertering ledde till att de klädde sig mera konservativt. Fler än hälften började bära slöja och 5% hade börjat bära niqab/burka.

Fler än 50% menade att de fick utstå problem, ofta ibland sin omgivning och familj.

100,000 Islam converts living in UK: White women most keen to embrace Muslim faith | Mail Online.

7 kommentarer

 1. Jag förstår vad du menar.. Jag vet om hur Shah ville “sälja” Iran till USA. Hur mycket han ville göra Iran som väst. Kvinnorna fick inte ha slöja på vissa områden och de troende muslimer hade det svårt. Jag vet även om hur mycket blod som spillts på grund av Shahen. Jag säger inte att han var felfri. MEN, jag tycker att Iran mestadels försämrats sedan revolutionen.
  Det som du nämnde angående tjejer som läser på uni, well, detta var trots allt 30 år sedan. Vid den tiden var det inte jättevanligt att kvinnor läste på universitetsnivå. Nu har det ökat, även andelen för killar, och en huvudsaklig anledning till ökningen beror på att det finns ont om jobb för unga (så de pluggar istället) och för att ungdomar vill bara ut från landet. De vill skaffa sig en bra utbildning för att kunna sedan flytta ut från Iran. De flesta försöker flytta också, men lyckas inte. Ska det verkligen vara så att man bara vill fly från sitt hemland som man älskar? Jag och min familj fick lämna Iran bara för att mina föräldrar visste att vi inte skulle få det bra när vi växt upp. Om inte man är född rik (då lever man ett riktigt bra liv kan jag säga).

  Nej, jag skulle INTE vilja se den srots “frihet” som finns idag i västvärlden i Iran. Det var just det som Iran höll på att bli före Islamiska revolutionen. Men hur kan det vara bättre nu? Att alla tvingas följa regeringens regler är ju knappast bra och ger moteffekt. Regeringen bestämmer över de minsta lilla privata saker i människors liv. Och inte nog med det, det värsta enligt mig är att det sker ändå saker under ytan. Jag vågar till och med påstå att många lever värre än i västvärlden (alltså mer “fritt”), men endast under ytan. Och allt detta sker i “Islams namn”. Saker har redan gått överstyr, speciellt bland ungdomar.

  Du pratar om hur Shahen roffade åt sig landets pengar osv, men gör inte alla dessa mullor och ayatollor samma sak?? De sammarbetar med USA i smyg, medan de uppmuntrar människorna att skrika “marg bar amrika” (död åt amerika) i gatorna.
  Iran exporterar hur mycket varor som helst, men vart hamnar all pengar? Inte hos folket i alla fall.

  Så jag menar i helhet att den Islamiska revolutionen gjorde inte Iran till det bättre. Jag tycker inte att Shahen var så bra, men däremot var han bättre än dessa ayatollor och Ahmadinejad som bara fortsätter att förstöra Iran.
  Jag skulle skrivit mer, men nu är det sent och jag ska lägga mig haha 😛 Inshallah nästa gång jag hinner 🙂

 2. Bahlool 06 januari 2011

  Jag förstår vad du menar.. Jag vet om hur Shah ville ”sälja” Iran till USA. Hur mycket han ville göra Iran som väst. Kvinnorna fick inte ha slöja på vissa områden och de troende muslimer hade det svårt. Jag vet även om hur mycket blod som spillts på grund av Shahen. Jag säger inte att han var felfri. MEN, jag tycker att Iran mestadels försämrats sedan revolutionen.
  Det som du nämnde angående tjejer som läser på uni, well, detta var trots allt 30 år sedan. Vid den tiden var det inte jättevanligt att kvinnor läste på universitetsnivå. Nu har det ökat, även andelen för killar, och en huvudsaklig anledning till ökningen beror på att det finns ont om jobb för unga (så de pluggar istället) och för att ungdomar vill bara ut från landet. De vill skaffa sig en bra utbildning för att kunna sedan flytta ut från Iran. De flesta försöker flytta också, men lyckas inte. Ska det verkligen vara så att man bara vill fly från sitt hemland som man älskar? Jag och min familj fick lämna Iran bara för att mina föräldrar visste att vi inte skulle få det bra när vi växt upp. Om inte man är född rik (då lever man ett riktigt bra liv kan jag säga).

  Låt oss utgå från logik och fakta. Jag har mina bästa vänner som är iranier och alla gillar att sprida olika myter.
  Irans ekonomi har blivit bättre, iranier är mer utbildade nu än 30 år sedan, pga det stöd man får för att läsa (av irans regering). Man har utvecklat många nya vetenskaper, pga Irans regering.
  Du talar om att tjejerna börjat plugga mera och killarna för att det gått 30 år..men så är ju inte bara fallet att det tagit 30 år, utan man har skapat en grogrund för denna utveckling med olika förmåner, stöd och byggandet av universitet osv.
  Ont om jobb är ju inte pga Irans regering utan pga att Väst inte tål att Iran utvecklats så här. Man vill stoppa en stat som inte lyder USA. Så om Iran vill få bort embargot, behöver de bara kyssa USAs röv, och ingen shiamuslim skulle respektera Iran om de gjorde det.

  Många vill flytta ja, de som vill flytta är sådana som mina vänner, sådana som kom hit för att dricka, ligga runt och knarka. Jag har business med dem och går ut med dem och tärffar dem och vet vad de säger och inte säger. När jag ser bilder på det stöd som Irans regering får, så förundras jag över att inte fler ser det jag ser, ett folkhav av folk som älskar sitt land och sitt system. Har Iran problem? Vilken stat har inte det. ;Man borde ta tag i de problemen som finns och försöka fixa dem och se de positiva sakerna som Iran lyckats med.

  Nej, jag skulle INTE vilja se den srots ”frihet” som finns idag i västvärlden i Iran. Det var just det som Iran höll på att bli före Islamiska revolutionen. Men hur kan det vara bättre nu? Att alla tvingas följa regeringens regler är ju knappast bra och ger moteffekt. Regeringen bestämmer över de minsta lilla privata saker i människors liv. Och inte nog med det, det värsta enligt mig är att det sker ändå saker under ytan. Jag vågar till och med påstå att många lever värre än i västvärlden (alltså mer ”fritt”), men endast under ytan. Och allt detta sker i ”Islams namn”. Saker har redan gått överstyr, speciellt bland ungdomar.

  Att regeringen tvingar på folk saker är ju pga det tryck de får utstå. När Saddam blev bojkottad (då dog miljoner iranier pga usas bojkott) så ledde det till hårdare regler, hårdare lagar och hårdare förtryck. Så trycket beror på annat än den islamiska regeringen. Klart det sker saker i under ytan men så har det alltid varit med islam..du gör nåt offentligt, då råkar du illa ut, gör du saker i det hemliga, så angår det inte staten eller religionen då är det mellan dig och Allah. Ungdomar har glömt vad Shahen gjort. De har glömt vilket lidande deras släktingar och föräldrar fick uppleva. De har glömt vilket blod som gavs. Det är därför det är så svårt för ungdomar att förstå den utveckling som Iran genomfört.

  Du pratar om hur Shahen roffade åt sig landets pengar osv, men gör inte alla dessa mullor och ayatollor samma sak?? De sammarbetar med USA i smyg, medan de uppmuntrar människorna att skrika ”marg bar amrika” (död åt amerika) i gatorna.
  Iran exporterar hur mycket varor som helst, men vart hamnar all pengar? Inte hos folket i alla fall.

  Så jag menar i helhet att den Islamiska revolutionen gjorde inte Iran till det bättre. Jag tycker inte att Shahen var så bra, men däremot var han bättre än dessa ayatollor och Ahmadinejad som bara fortsätter att förstöra Iran.

  Klart det finns element i den iranska staten som roffar åt sig..men faktum är att det även finns element bland dem som ger allt för islam och den islamiska staten. Tror du gör ett msistag som många iranier begår, de lyssnar på en massa rykten, och det är stort haram. De samarabetar med USA i business ja, inte i att sälja ut sitt land. Du glömmer att Iran exporterar ja, men man har subventioner och stöd till fattiga och studenter, man har skulder, man har utveckling av teknik. Så dessa pengar investeras just där..Eftersom ekonomin är så bojkottat, så har det lett till att folk inte får jobb.

 3. Kevin 17 februari 2011

  Hur många män i Europa som konverter till islam är okänt eftersom en del säger inte det utan är officellt kristna även när dom går till en imam och säger shadada, intressant jag har varit muslim 10 år och är fortfarande skriven som kristen i den svenka kyrkan.Jag personligen föraktar kristendom men ingen underrättelsetjänst i världen vet detta och min imam tycker det är bra att är skriven i den svenska kyrkan, då unviker jag onöding uppmärksammhet.

 4. Bahlool 17 februari 2011

  Så du kör taqqiya 😉

 5. Kevin 17 februari 2011

  Nej, ingen har frågat mig ifall dom gör det då säger jag att jag är muslim, frågar dom mig ifall jag är sunnit eller shiite då säger jag shiite är kafirs och sunniter är avfällingar utom dom sunniter som följer endast quranen och dyrkar endast Allah Ar-Rahman.
  Jag är sann monoteist, jag är sann troende, Praise be to Allah Ar-Rahman.
  Detta är min sista kommentar.

 6. Muhammad 13 maj 2011

  Ja de konverterar för att de tvingas av de muslimska männen som erövrar de(annars är det hedersmord som gäller), sen har vi en liten andel sinnessjuka också

 7. zulqarnain 13 maj 2011

  Kevin
  eftersom det var din sista kommentar här så tänker jag inte rätta till dig.
  Men jag hade så mycket och säga till dig och visa hur fel du har om Iran och dess situation,dess historia och allt annat som du vinklar.
  Men nästa gång du skriver kommer jag att finnas här och nästa gång du skriver om Iran tänk innan du skriver för det finns folk som känner till landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *