Press "Enter" to skip to content

Slöjan och ID-Kort

Idag fick jag höra att en lillasyster inte fick skaffa sig ett ID-Kort, för hon hade slöja på sig, de krävde att hon skulle vara där utan slöja..Mina syskon har inte behövt göra detta. Vet någon mera om det här? Ska man verkligen vara tvungen att ta av sig slöjan?

16 Comments

 1. mariam
  mariam 01 januari 2011

  hahah och vem sa att jag vill banta? ja sa träna!!! aldrig banta

 2. Bahlool
  Bahlool 01 januari 2011

  gå ner i vikt skrev du tjockis

 3. mariam
  mariam 01 januari 2011

  jaaaaaaaaaa gå ner i vikt = träna, inte svälta ihjäl

 4. Bahlool
  Bahlool 01 januari 2011

  med de pizzorna kommer du aldrig i livet gå ner i vikt..och vi vet hur lat du är, så träning kommer du inte göra..engelska kommer du misslyckas med..listan kan göras lång ;9

 5. MARIAM
  MARIAM 01 januari 2011

  ehhh, jag trännar nu 3 gånger i veckan, 2 h pass, såååå taast:P
  o pizza är gott !!! yani bara för vikten ska ja nt käka d, nope nopee e nt dummis. o du ska se eng kommer jag klara:)

 6. Bahlool
  Bahlool 01 januari 2011

  om 2 månader kommer jag inshallah fråga dig om din träning 😉

 7. Samah
  Samah 02 januari 2011

  Du menar vår gemensama Y? jo d e sant tyvärr, jag fick höra samma skit snack, och när jag kollade regelrna som krävs för ett id kort foto, så nämnde dem att huvudbonad e förbjudet :s

 8. Bahlool
  Bahlool 02 januari 2011

  yes yes..weird inte hört det innann

 9. MammaMarie
  MammaMarie 02 januari 2011

  Nej, nej, nej och åter NEJ!!! Man behöver INTE ta av sig slöjan. Om du har hatt eller keps så måste du ta av den. Men en slöja – som du ALLTID har på dig, får du bära på fotot. Annars känner ingen igen dig när du visar upp ID/körkort/pass….

  OM det förekommer att någon vägrar ge dig ID med slöja, så gå och återkom när någon annan sitter där. Eller argumentera om hur folk ska veta att det verkligen är jag på fotot om personen på fotot inte bär slöja?! Ingen känner igen en nämligen.

  I början, när jag blev muslim, använde jag mig ju utav mitt slöj-lösa körkort/IDkort till de gick ut. Det var ALLTID problem, post och bank och annat frågade jämt och ständigt “HUR ska jag veta att detta är du?! Det liknar ju inte ens dig!”….. efter att jag fick mitt nya körkort MED slöja har jag aldrig någonsin fått den frågan. Så stå på er!

 10. Bahlool
  Bahlool 02 januari 2011

  Bra å veta..

 11. Samah
  Samah 02 januari 2011

  Jag vet det är väldigt konstigt egentligen för känner tre andra som gjorde id kort för ett tag sen utan som helst problem men när jag gick fick jag höra att jag måste ta av mig den, försökte argumentera att jag inte behövde göra något liknande när jag gjorde mitt pass, men det hjälpte inte så jag bara struntade i saken.. förstår mig inte på dem.

 12. Bahlool
  Bahlool 02 januari 2011

  Jag tror du och andra med slöja måste sätta ner foten, säg jag vill ha ditt namn och jag vill ha det skriftligt att du kräver av mig att ta av mig slöjan..jag lovar dig perosnen ifråga kommer bajsa på sig.
  De försöker med sånt här för att skrämma folk till tystnad..

 13. Samah
  Samah 02 januari 2011

  hahaha inshallah ska testa 🙂

 14. Ali
  Ali 02 januari 2011

  Min mamma fick ta av sig slöjan det va länge sen när hon skulle göra pass. Dom sa att örat måste visas i fotot. Vet inte hur det är nu men jag skulle aldrig låta min fru ta av sig slöjan för ett foto som alla ska se när hon ska hit o ditt. Det är så förnedrande, så som den kropps scannern i usa. Människor har inga rättigheter längre dom har förstört världen. I USA får du inte protestera eller demostrera numera, man blir gripen och sätts på fbi listan. Vi e på väg nånstanns

 15. mirela
  mirela 22 juli 2011

  hej, ville bara fr¨åga er en sak men kan förklara lite kort, gifte mig med en man från ett annat land som mig i england så ja var tvungen att komma tillbaka till sverige och mina förälddrar accepterade inte och gömde mitt pass så ja gick till polisen för att göra ett nytt pass och där fick ja problem eftersom dom sa att ja inte liknade mig sj i id-kortet hur ska ja bevisa för dom att det är jag?

 16. Bahlool
  Bahlool 22 juli 2011

  mirela tandkort? det brukar vara så att de kan bevisa du är du med hjälp av dna, tandkort, personbevis, gamla id kort osv…låter mktmärkligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *