Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islamiska banker är lösningen

I några år har vi sett hur banker roffat åt sig våra pengar, samtidigt som de höjer sina löner så brukar de be om hjälp då och då. Svenska staten räddade ett antal banker efter krisen 1992, nu senaste tre åren har vi sett hur banker i USA och Europa fått hjälp av regeringarna. När ett system är uppbyggd på att lura oss småsparare på våra pengar, då måste man fråga sig varför de kommer och ber oss om hjälp att rädda dem?

När jag ska sätta in pengar på min bank, måste jag betala för den tjänsten, ska jag hämta ut pengar, måste jag vänta på deras öppettider, jag är tvungen att göra det mesta av jobbet via datorn, och ändå får jag betala för den tjänsten. Jag som affärsman betalar för att mina kunder ska ha möjlighet att dra kort hos mig, samtidigt betalar de för sina kort till bankerna. Bankerna tjänar stora pengar på räntor när de lånar ut pengar, ändå är det alltid problem.

Lösningen kan vara de islamiska bankerna, banker som inte lever på räntor (något som är förbjudet i islam) utan på handel. När jag tänker på handel så är det en handel där jag och min motpart tjänar pengar, när det gäller räntor känns det som om det bara är den som ska få räntorna som tjänar på det. Medan finanskrisen drabbade bankerna i väst, så lyckades de islamiska bankerna öka sina marknadsandelar med över 20%. Även i länder som Japan har de blivit attraktiva.

Schweiziska banker tappar för att de inte insett de islamiska bankernas värde. En marknad som är värd över 800 miljarder US dollar om året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *