Press "Enter" to skip to content

Ett brev kommer från Malaysia

I dagarna har man slagit ner hårt på shiiterna i Malaysia. Man har fängslat dem och gamla myter, dem om att shiiterna inte tror på Muhammed (saw) men på att Ali (a.s) skulle bli profet och att Gabriel gick vilse eller att vi är ättlingar till judar. Vi brukar beklaga oss över den dåliga behandlingen av muslimer i väst, men varför är man tyst inför den dåliga behandlingen av muslimer, utförd av muslimer?

Här kommer brevet från en kvinna som beskriver händelsen och jag kan bara ana mig till den skräck hon och de stackare som gick till moskén måste ha känt och känner.

Salam,


I am the believer of the school of Shia Imamiah Isna Asyariah (Ja’afariyah) in Malaysia. My husband is also shia imamiah. During the night of Asyura that was on 15th December 2010, me and family went to Hawzah Ar-Redho located at Taman Sri Gombak, nearby the city centre of Kuala Lumpur to remember the syahid of Imam Hussain as. However, while we were at the middle of our program, the religious authourities from the State of Selangor known JAIS or Jabatan Agama Islam Selangor (in Malay language) came to raid the premises.

We were accused of practicing deviated religion just because we are shias imamiah isna asyariah. Our ustaz, Ustaz Kamil Zuhairi and our guest from Jameah Mustafa Hojatul Islam Mohsen Rachmad were taken away for interrogation and investigation the very same night. The next day both of them were brought to shariah court and were bailed out late in the afternoon. They will be charged in Kuang Shariah Court on 20/1/2011 for practising shiism. Those who participated in the program of the night of asyura approximately around 150-200 of us, were summoned to the Religious Department at Shah Alam or known as JAIS. At to date those who went for interrogation and investigation were also asked to attend shariah court at later given dates which eventually will be charged for practising shiism and if found guilty will be put in prison among other criminals ie the rapist, murderer, robbers etc.

For the past 3 days, the medias in Malaysia (TV and newspapers) have mounted their attack against us by accusing and slandering us for being deviated. They also accused us by saying that the Shias believed that the blood of the Sunnis are halal and it is okay for a Shia to kill a Sunni. Further, the Shia believed that the wahyu or message should reach Saidina Ali and not the Holy Prophet and that the Gabriel had made a mistake for giving the risalah to Prophet Muhammad. That the marriage between a sunni and shia is not valid and accepted and that the children who came out from that marriage are children out of wedlock or zina children All these statements came from their ulama/religious scholars who are also holding high positions in the Religious Department/Affairs of Malaysia. The Religious Authority and/or the Government of Malaysia has vowed to do a massive crack down against our shias community in Malaysia and to raid all hussainiah and hawzahs in Kuala Lumpur, Selangor and other States in Malaysia.

For what is happening to us all here now, we plead and beg our brothers and sisters of the same faith and iman and the lovers of Ahlul Bayt alaihumussalam out there to pray for our safety and to do what it can so that the prejudice and prosecution from our own government against us all can be stopped.

Salawat!

Yours faithfully,

Your sister of the same faith and mazhab

(for security reason we fear to put our own name here)

8 Comments

 1. jannan
  jannan 21 december 2010

  salam bror, allah..shiat ali kmr alltid bli anklagade för shirk och kuffar….subhanallah sanningen är så tydlig men ändå lever vissa i sin egen lögn! ja du dessa jäkla ”muslimer” är en skam för hela islam..de är ett par hycklare! de har allt förutom gudsfruktan! allah karim..varje person kommer få vad han förtjänar!

 2. Bahlool
  Bahlool 21 december 2010

  Du vet jag har diskuterat det här rätt länge och det var länge sen jag hörde någon anklaga shias för att ha en annan Koran eller att vi inte tror på Muhammed som Profet. Känns när vi klarar av att upplysa ett land, så dyker det upp 10 nya som har fördomar.suck

 3. jannan
  jannan 21 december 2010

  jag ska säga dig att här i sveige så känner jag folk som ser ner på oss shia. Jag känner folk som mitt framför mig nedvärderar oss shia och talar om oss som om vi vore sjuka och levde i en egen värld. Det är ärligt inget nytt..har alltid funnits där, saken är bara att allt tar sig upp till ytan nu!

 4. Bahlool
  Bahlool 21 december 2010

  hehe vet jag..var hos en vän, han menade vi dödade Hussein (a.s) en tjej jag kände var emot muta, men sen gick hon runt och hade sex utan..för muta är ju haram 😉

 5. jannan
  jannan 21 december 2010

  okunnighet leder till fördomar!och de är okunniga individer som lever i skuggan av ibn tammiye aka sheik al muslimin och company! söker själva inte kunskap…lol

 6. Bahlool
  Bahlool 21 december 2010

  brrr nämn inte denna djävuls namn brrrr 😛

 7. jannan
  jannan 21 december 2010

  haha aa säger du men inte de återstående miljoner av muslimer som föjer denna man, aja nothing to say about him, idiot is enough to describe him!
  take care brother

 8. Bahlool
  Bahlool 21 december 2010

  idiot, följer idiot..det är som blind, följer blind..Allah och Ahlul Bayt är rätt klara..gäller bara att inse det och öppna ögonen..La3na på dem alla som stödde och stödjer, som tillät och tillåter orättvisan mot Ahlul Bayt och deras anhängare!

  you too 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *