Press "Enter" to skip to content

Collateral Murder

viaCollateral Murder.

Hemska bilder som visar den stora demokratins respekt för människor. Har visat en kortare version av den här dokumentären förut, men här kommer allt på nytt. Hemska bilder men kanske vi kan vakna upp? Kanske vi kan se vad som försiggår i vår demokratis namn?

Kort version

Full version

Ögonvittnesskildring av en soldat i den amerikanska armén.

One Comment

 1. Marie
  Marie 12 december 2010

  Visst är det här illa och mycket anmärkningsvärt. Självklart ska det inte få ske och det är det väl INGEN som tycker att detta är ok.

  Jag avskyr all form av indoktrinering och styrande av andra människor. Sekter är riktigt illa men även andra religioner tycker jag är anmärkningsvärda.

  Det finns två olika typer av människor. Dom som vill bli ledda och de som vill leda. Den gruppen som vill leda i guds namn gör inte alltid det av idealistiska skäl utan snarare p g a den makt det ger. Det är naturligtvis mycket praktiskt att människor tror på en gud och försöker följa de regler ledarna sätter upp om hur vi ska bete oss för att vara goda troende.
  Det var inte så länge sedan vi i vårt land skrämdes med att vi skulle hamna i helvetet om vi inte kunde bibeln vid husförhören och om vi inte skänkte en massa till kyrkan. Idag är det mera de olika frikyrkorna som tagit över och även nuförtiden handlar det om att ge en viss procent av lönen till kyrkan. Tron på en gud är alltså fortfarande en stor maktfaktor i vårt land.
  Islam t ex är full av regler för att styra och utöva makt över människor. Det finns så många REGLER för hur man ska bete sig för att bli accepterade. Över hela världen ser vi hur illa människor beter sig p g a tron på dom olika religionerna. Värst är det i länder där folket är analfabeter eftersom de är lättast att styra över.

  Katolska kyrkan är ett praktexempel på hyckleri och påven är en sann världsfrånvänd skitstövel som inte lever i den verklighet vi lever i. Han motsätter sig lagar för skilsmässa och abort. Detta samtidigt som han är emot preventivmedel. Han tycker att celibatet ska förblir obligatoriskt för Romersk-katolska präster och har en skenhelig och negativ inställning till homosexuella….
  Samtidigt som tusentals katolska präster i USA, Brasilien, Spanien, Irland, Frankrike och Italien förgriper sig på pojkar och unga män

  Religion och vettiga värderingar är inte alls liktydigt. För min del är det svårt att förstå hur människor kan inskränka sig och sitt liv med att leva efter totalt inhumana regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *