Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

De hemliga fångtransporterna

Svensk motstånd stoppade CIA-planen – DN.se.

Den stora demokratin i väster har i åratal transporterat stackare till hemliga fängelser runt om i i världen. Vissa av staterna som tog emot dessa fångar är ökända för sin tortyr och sin förföljelse av oliktänkande. En enda ljuspunkt i sammanhanget är att Sverige tog avstånd från dessa fångtransporter.

Det är ett otroligt stort hyckleri i vår värld. Samtidigt som USA och väst talar om tortyr, dödsstraff och hemliga fängelser i “skurkstater” som Iran och Syrien, så håller dessa stater själv med precis samma brott. När som Iran gjort något som går emot våra värderingar, så brukar det leda till stora demonstrationer över hela världen, vart är dessa demonstrationer nu? Varför går inte folk man ur huset för att demonstrera mot det som sker mot Wikileaks och det som skett i samband med USAs brott mot mänskligheten?

USAs fångtransporter har det skrivits om tidigare, och även i artikeln nu nämns det i förbigående, den stora händelsen är att Wikileaks beskriver att Sverige inte visste vad som skedde så de spionerade på amerikanerna på svenskt territorium och det fick USA att avsluta sina transporter genom svenskt luftrum.

I åratal har USA begått dessa brott och i åratal har det enbart nämns i förbigående. Gång på gång får jag läsa om hemska Iran, hemska Nordkorea, hemska Syrien men vart är rapporterna om förhållandena i USAs hemliga fängelser? Vart är rapporterna om vilka stater som än idag stödjer USAs transporter? Vart är artiklarna om vad som sker och skett med de stackare som sitter inne och de som inte fått någon rättegång men sitter och får höra att de är brottslingar eller terrorister. Det är en bra story, inte att vår regering 4 år sedan såg till att transporterna slutade.

Flertalet av fångarna är muslimer och sen undrar vi varför folk tar till vapen mot västliga intressen? Hur många ruttnar fortfarande i USAs vänners fängelser? Hur många har fått en rättvis rättegång? När ska vi ta ställning mot dessa hemska brott?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *