Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att svära åt Sunniternas vördade personligheter

Video med Nasrallah som belyser hur fel det är att svära åt Aisha och de Sahabas som sunniterna vördar och respekterar. Han tar upp Ayatollah Khameinis fatwa, religiösa dekret, som uppmanar de få shiiter som baktalar eller hånar eller svär åt vissa av sunniterna vördade personligheter, att sluta upp med det. Det här fenomenet har jag sett mest hos folk från Indien och Pakistan.

Jag vet av egen erfarenhet att de shiiter vi umgåtts med och att vår familj är mycket fjärran denna sed.

Fanns en hadith från Imam Ali, som sade, den av mina shiiter som svär åt våra ovänner, är inte min shia längre. Tyvärr fick jag en gång mycket verbalt stryk av folk för att jag tog upp just den hadithen, då menade man att Imam Ali använde sig av Taqqiya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *