Press "Enter" to skip to content

Filmen är mäktigare än kulan

Våldets vardag fångas av palestinier | Utrikes | SvD.

SvD berättar om ett nytt fenomen i kampen mot Israels terror – ungdomar som filmar våldet mot dem och deras grannar. Hundratals palestinier har fått kameror från människorättsgrupper, för att kunna dokumentera hur judisk terror mot Palestinas befolkning, ser ut. Närhelst en ung arab blir misshandlad, eller fängslad eller torterad, då finns det en risk eller en chans att detta filmas av någon i närheten.

Världen och den israeliska staten, som kallar sin armé “den mest moraliska armén” kan nu inte tysta kritiken, då den finns på film och är svår att förneka. Förut kunde man med lätthet förneka de här händelserna, nu går det inte längre.

Frågan är bara, när ska omvärlden ändra attityd? När ska väst ta tag i det problem man skapat och få Israel att avsluta sin olagliga ockupation? Det var på grund av reportrar och filmer från Vietnam, som USAs befolkning fick reda på de stora massakrerna och den misär som drabbade miljoner vietnameser, när ska västvärlden ta ansvar för att man skyddar och hjälper Israel? Hur många fler bevis behövs det?

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *