Press "Enter" to skip to content

Attackerna och hetsen mot religiösa människor fortgår

Elisabeth Ohlson Wallin på Världskulturmuseet, Göteborg – DN.se.

Alla ogillar vi att någon knackar på vår dörr och vill missionera, sprida Jehovas vittnesmål eller sälja på oss något vi inte vill höra eller se. Alla avskyr vi att någon provocerar oss, våra nära och våra kära. Vissa av oss avgudar ett visst fotbollslag och ogillar att någon hånar det, vi ogillar att någon angriper flaggan vi vördar, vi hatar dem som talar illa om vår hembygd eller vårt hemland. Alla vi har vi något vi håller kärt.

Nu har “konstnärer” än en gång gått till angrepp och provocerat de religiösa. I en utställning i Jerusalem, har man hånat de religiösas regler och syn i frågor som rör homosexualitet. Frågan är varför? Varför kan man inte visa varandra lite mera respekt? Jag gör ingen mission, jag avskyr att sprida eller tvinga på folk mina värderingar, men här går man och provocerar heliga böcker, heliga människor och heliga religioner. När ska man sluta med hetsen mot de religiösa? Det här kommer enbart leda till mera hat mot homosexuella, för jag själv ser det här som en attack från deras representanter.

Homosexuella kräver respekt, men visar ingen tillbaka. Varför väcka den björn som sover? Nakna bögar under heliga texter, kvinnor som kysser varandra i det som ska föreställa heliga platser, listan på provokationer kan göras lång.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *