Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Låt mig besöka Hussain..

Fick den här nyss via MSN, tårarna börjar rinna..det här är Hussain, Profetens son. Salam Allah 3alayk ya Imam. Jag verkligen beklagar de som inte kan arabiska..Det här är renande, det här är äkta kärlek. Salam we alef Salam.

Abbas

Oh min bror, de har bränt våra tält. Jag skriker efter dig och du är ingenstans att finna. Oh Zeinab sluta kalla på mig, mina händer är avhuggna och jag kallar och ingen kommer till din eller min hjälp.

Om jag hade haft några händer, hade jag kommit och hjälpt er. Oh Zeinab vårt öde har förkortat våra bekymmer. Jag kallar och du kommer inte.

Akh Allah!!

En dialog mellan Zeinab och hennes halvbror Abbas. Hjärtskärande..

Oh sorgens hus..

Här försvarar en läsare Tatbeer. Tatbeeer är en sed som är ifrågasatt av shiiterna. Under Tatbeer så skär sig shiiterna (ett fåtal som gör det). Denna latmiya är till försvar för denna sed, då de säger vi bryr oss inte om vad folk säger, vi har vår befallning från Hussains syster, Zeinab. Historiskt sett kan man nog komma fram till att Tatbeer skapades av olika turkiska och iranska grupperingar som tog över delar av Shiaislam.

Även då jag är emot det, så kan jag inte sluta fascineras av att folk har sådan här stor kärlek för Ahlul Bayt. Det är något attraktivt med det här.

2 kommentarer

  1. Bahlool 17 november 2010

    hahah tack det samma..tror inte jag blir hajji nån gng 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *