Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

50 miljoner hungriga

Många utan mat i krisens USA – DN.se.

Fattigdomen ökar i USA, landet som satsar över 650 miljarder US-dollar på vapen, en av få poster i budgeten som alltid ökar, har inte råd att mätta sina egna. Enligt nya uppgifter så är 50 miljoner amerikaner, alltså var sjätte, osäker på om de har mat på bordet om dagarna.

Av de 50 miljoner är 17 miljoner barn. Mellan 2007 och 2009 fördubblades antalet hushåll som tar emot mat från soppkök och välgörenhetsorganisationer, till 5,6 miljoner.

Hur kan en stat fortsätta starta krig, fortsätta hjälpa Israel, fortsätta öka militäranslagen men samtidigt strunta i sin egen befolkning? Det här påminner i mångt och mycket om Rom och dess sönderfall när militären fick en så stor roll, att man glömde den lilla mannen. Man lurade massorna i att ha kul i olika tävlingar och gladiatorspel, men samtidigt struntade man i sitt rikes ekonomi.

2 kommentarer

  1. Emil 16 november 2010

    Land of the ”free” and ”brave” säger dem ? Tycker Europa och Mellanöstern kan skapa en arme och jämna skiten med marken !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.