Press "Enter" to skip to content

Guilt by ssociation – SD

Nu får SD mer danskt stöd | Inrikes | SvD.

Kan inte sluta småle, i en intervju menar SD:s starke man, Björn Söder, att de äntligen fått ett bättre samarbete med stollarna på andra sidan sundet, Danskt Folkeparti. Att DF förut vägrat samarbeta med våra stollar på den här sidan sundet, berodde på att ”de har varit rädda för det här med guilt by association, att behöva stå till svars för vad vi eventuellt gör i Sverige” säger Björn.

Går inte  DFs och SDs hela politik ut på guilt by association?? Är det inte så att ifall en invandrare kommer hit, så är han ansvarig för vad andra invandrare gör? Är det inte så att 1.5 miljarder muslimer bär ansvaret för vad några få idioter gör? Allt det här är guilt by association, men DF och SD har inga problem med att sprida sådan propaganda mot sina offer, så länge detta inte drabbar dem själva.

Hur hade dessa missnöjespartier tänkt, om de fått stå till svars för alla pedofiler som åker till Thailand och fått stå till svars för alla ungdomar som super bort sina liv? Hur hade de känt om de fått stå till svars för varenda dumhet en svensk eller en dansk begått och begår? De hade inte gillat det, ändå måste jag som muslim, som arab, stå till svars för vad några i min religions namn gör, vad några med min härkomst, gör – rent ut sagt för djävligt.

28 Comments

 1. HellBoy
  HellBoy 13 november 2010

  Exempel: det hade ju suttit fint med lite muslimskt fördömande då 2 tokmuslimer försöker bränna ner Lars Vilks hem istället för vilda protester då samma konstnär tecknar ned något som kan liknas vid en Mohammedan som rondellhund.

 2. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Exempel: Det hade ju varit kul ifall fler protesterade mot hånandet av profeten Muhammed istället för att bara stödja allt som har med hets mot Muhammed och motmuslimerna att göra.
  Du kräver något av muslimerna, men när samma krav ställs på dig och andra i väst, då börjar ni dilla om yttrandefrihet..yttrandefrihet my ass. Man gör en stor grej av att en pedofilbok saluförs på Amazon, vart är yttrandefriheten där då? Folk fängslas för att de inte tror på Judeutrotningen, vart är yttrandefriheten där då?

 3. Erik
  Erik 13 november 2010

  Varför skall SD hela tiden fokusera på en liten minoritet av muslimerna som absolut inte utgör den stora massan. Det är inte bara en grov generalisering. Det är grovt förtal.

  Om SD slutar och hetsa och ljuga om invandrare på sitt subjektivt vinklade sätt och istället vara en del av den konstruktiva lösningen så skall jag sluta säga sanningen om partiet.

  Det finns en stark majoriete med hundratusentals invandrare som tar avstånd ifrån all brottslighet och det är några få personer som förstör. Men att hetsa emot hela folkgrupper som SD gör och dra invandrare över en kam är totalt destruktivt vansinne.

 4. Anders
  Anders 13 november 2010

  Jag tycker att du skall höra med SD vad dom tycker istället för att blint tro på vad vänstermedia skriver. Bara för att en lögn upprepas om och om igen blir den inte sann. SD är inte rasister!

  Dessutom Bhaloo, så hånas kristendomen regelbundet så ni får faktiskt finna er i att er religion utsätts för samma sak! Att ni inte tolererar det visar bara hur mycket extremism och hat det finns i era kretsar. Varför är du emot att kriminella invandrare utvisas? Är du själv kriminell? Och kom inte med jämförelsen att kriminella svenskar inte utvisas, det är stor skillnad! Vi är inte gäster i någon annans land.

 5. Herr Eriksson
  Herr Eriksson 13 november 2010

  Krav? Är det helt enkelt inte så att man anpassar sig efter vad som gäller dit man kommer? Jag vet inte vilket land som är ditt hemland, men ponera att 500 000 etniska svenskar – alla kristna – flyttade dit; dessutom av egen fri vilja. Om dessutom dessa personer tämligen omgående började ställa krav på att få bygga egna kyrkor, införa kristna lagar och kräva av sitt värdfolk att de skulle anamma denna nya religion som i många stycken går stick i stäv med muslimska värderingar – skulle du och ditt folk utan vidare acceptera detta?

  Nu vet vi att i de absolut flesta muslimska länderna ses kristendom (och andra religioner) inte med blida ögon; förföljelse är inte ovanlig och ändå kräver muslimer som flyttar till länder med andra religioner (eller sekulariserade länder för den delen) att islam ska ges tolkningsföreträde. Rimmar illa, eller hur? Sedan är det en helt annan sak att religioner med gudar och profeter är fantasier som inte hör hemma i en upplyst tid!

 6. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Anders med tanke på att jag känt medlemmar i SD sedan de startade, med tanke på att jag läst deras program, deras uttalanden och deras åsikter, då tror jag nog att jag vet tillräckligt för att veta att de är främlingsfientliga, islamofober som sprider osanningar om vissa grupper för att nå dit de vill nå. Gäster i någon annans land? Så du har ensamrätt till Sverige, för att dina föräldrar bott här i några fler generationer än mina?
  Enligt din logik så spelar det ingen roll om jag jobbat mera än dig, gjort mera för Sverige än dig eller betett mig mera ”svenskt” än dig..din logik är den gamla medeltida logiken, där blod var viktigare än vad man kom med och gjorde. Rätt demokratiskt är det inte.
  Varför utgår du ifrån att jag är kriminell? Så ni är inte rasister, men ni utgår ifrån att alla invandrare är rasister? suck?
  Det ögonblicket du behandlar en person sämre för att denne har en annan tro eller en annan härkomst, det ögonblicket visar du på rasism/främlingsfientlighet. Så varför klaga på att ni kallas för rasister när ni ju verkligen är det? Varför skämmas över er själva?

 7. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Herr Eriksson:
  Jag är svensk, min södra kultur skiljer sig från svensken i norra Sverige, vad ska man anpassa sig till? Södra sverige eller norra Sverige? Många länder i mellanöstern har tagit emot flyktingar, nyinflyttade människor. Man har svarta irakier i södra Irak, man har kurder i norr, man har perser i öster osv. Varför ska man tvinga folk att ”anpassa” sig. Enligt din logik måste alla i Sverige klä sig på samma sätt, se ut på samma sätt, tänka på samma sätt. Ställer du liknande krav på svenskar som inte vill anpassa sig till dina normer? Eller du ogillar bara de där mörka invandrarna som inte följer din syn på vad som är svenskt?
  Kristna har och bygger kyrkor i mellanöstern med skillnad mot länder som Saudiarabien. Vilken muslim har instiftat muslimska lagar lol..sån makt har vi verkligen inte. Har jag krävt av dig att bli muslim? Du får gärna visa vart jag gjort det..Värdfolk? Jag är inte gäst här, även om du önskar det..Jag är svensk, betalar mina skatter, jobbar mer än du ens kan tänka dig göra själv, så sluta med den där vita herrefolket mentaliteten.

  I Iran har kristna fasta säten i riksdagen. I Irak skriker muslimer mest när kristna mördas och bryr sig mindre om när deras egna religion angrips. Så om du inte varit i sådana länder, råder jag dig att resa dit innan du sprider dina fördomar.
  Det är din ensak att tro att islam och andra religioner är påhittade, det är det underbara med det här, du har den tolkningsrätten, har jag tvingat dig att ändra dig? Så hur hemsk är inte jag som muslim, som även tillåter dig att kommentera hos mig ;:)

 8. ragnar
  ragnar 13 november 2010

  I Danmark åker grövre brottslingar med utländsk bakgrund ut ur landet på livstid och blir av med sina danska medborgarskap. Föräldrarna åker samma väg även om brottslingen är född i Danmark. Halleluja!

 9. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Så ragnar, du är ansvarig för dina barns brott? Lol..ja halleluja indeed..Du ser inte vilket medeltidstänkande det här är? Då straffades hela familjer för vad en person i familjen gjorde. Saddam Hussain utrotade hela familjer för att en son eller dotter i familjen slogs mot diktaturen. Ja Halleluja för denna ”demokrati” lol…
  Så om brottslingen är född i Danmark ska han ut ur landet, gäller det även de vita danskarna eller bara de mörka 😉

 10. Herr Eriksson
  Herr Eriksson 13 november 2010

  Jag inser dessvärre att du är så fast i dina religiösa dogmer att det inte är någon idé att försöka föra en djupare diskussion i ämnet – antingen vill eller kan du inte kasta av dig de muslimska värderingar du bär med dig.

  ”Enligt din logik måste alla i Sverige klä sig på samma sätt, se ut på samma sätt, tänka på samma sätt. Ställer du liknande krav på svenskar som inte vill anpassa sig till dina normer?”
  Nej, jag ställer definitivt inga krav på konformitet – Sverige är ett sekulärt land där det tidigare har varit mycket högt i tak; inte minst vad gäller rättigheten att kritisera allehanda religiösa företeelser. Dessvärre har den muslimska invandringen på många sätt begänsat detta handlingsutrymme. Svensk är man, enligt min mening, när man accepterar och följer de grundläggande mänskliga rättigheterna – oavsett om man har bott här i tusen år eller är invandrad.

  ”Värdfolk? Jag är inte gäst här, även om du önskar det..Jag är svensk, betalar mina skatter, jobbar mer än du ens kan tänka dig göra själv, så sluta med den där vita herrefolket mentaliteten.”

  Är man invandrad är man per definition ”gäst” – så lägg av med det infama snacket om herrefolk. Det torde snarast vara muslimer som ser sig som herrefolk, eftersom man anser att den egna regionen har absolut tolkningsföreträde.

  Jag har inget emot religioner, så länge de utövas privat och inte gör anspråk på att vara statsbärande – i Sverige har vi länge sedan länge kastat av oss det ok (och bromskloss) som religionen många gånger varit; genom detta har vi uppnått ett relativt sett mycket högt välstånd. Mot den bakgrunden är det faktiskt skrämmande att det finns krafter som vill att Sverige ska ta ett steg tillbaka i utvecklingen (därmed inte sagt att jag menar att du tillhör dem). Låt Sverige förbli ”svenskt” – och den uppmaningen riktar jag till alla; såväl etniska svenskar som invandrade. Låt oss alla arbeta för att Sverige förblir ett land som bygger på sunt förnuft och inte religiösa virrläror!

 11. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Jag inser dessvärre att du är så fast i dina religiösa dogmer att det inte är någon idé att försöka föra en djupare diskussion i ämnet – antingen vill eller kan du inte kasta av dig de muslimska värderingar du bär med dig.

  Du är fast i din vita herrerasmentalitet. Jag har lämnat islam vid två tillfällen och kom tillbaka kunnigare, mera fäst vid religionen varför skulle jag vilja kasta bort denna härliga religion? Om det inte är lönt att diskutera, vad gör du här då?

  Nej, jag ställer definitivt inga krav på konformitet – Sverige är ett sekulärt land där det tidigare har varit mycket högt i tak; inte minst vad gäller rättigheten att kritisera allehanda religiösa företeelser. Dessvärre har den muslimska invandringen på många sätt begänsat detta handlingsutrymme. Svensk är man, enligt min mening, när man accepterar och följer de grundläggande mänskliga rättigheterna – oavsett om man har bott här i tusen år eller är invandrad.

  Så alla får göra som de vill, men inte muslimerna?
  Sverige är emot dödsstraff, ändå stödjer runt 50% av svenskarna dödsstraffet, betyder det att de inte är svenskar längre? Dödsstraff går ju emot de mänskliga rättigheterna 😉

  Är man invandrad är man per definition ”gäst” – så lägg av med det infama snacket om herrefolk. Det torde snarast vara muslimer som ser sig som herrefolk, eftersom man anser att den egna regionen har absolut tolkningsföreträde.

  Nope, gäst innebär en person som är här på besök och ska iväg snart. Du får gärna slå upp ordet om du inte förstår dess betydelse. Jag har inga som helst planer på att sticka härifrån, jag har bara ett pass och det är svenskt, jag har hus och företag här, så nej, jag är allt annat än en gäst 🙂
  Klart en muslim anser att han har tolkningsföreträde, på samma sätt som en kristen och en jude har. Vaför ska det vara värre med en muslim? Ateister är ju likadana alla tror vi på saker och ting som säger att vi vet bäst och alla andra har fel, varför är just muslimerna en törn i ditt öga?

  Jag har inget emot religioner, så länge de utövas privat och inte gör anspråk på att vara statsbärande – i Sverige har vi länge sedan länge kastat av oss det ok (och bromskloss) som religionen många gånger varit; genom detta har vi uppnått ett relativt sett mycket högt välstånd. Mot den bakgrunden är det faktiskt skrämmande att det finns krafter som vill att Sverige ska ta ett steg tillbaka i utvecklingen (därmed inte sagt att jag menar att du tillhör dem). Låt Sverige förbli ”svenskt” – och den uppmaningen riktar jag till alla; såväl etniska svenskar som invandrade. Låt oss alla arbeta för att Sverige förblir ett land som bygger på sunt förnuft och inte religiösa virrläror!

  Om en religion gör anspråk på något, betyder väl inte det att det har fel eller att du ska lyda dess krav? Så å ena sidan tillåter du mig att ha en tro å andra sidan menar du att min tro är en irrlära/virrlära? motsägelsefullt..

 12. ragnar
  ragnar 13 november 2010

  Klart att man är ansvarig för sina barns handlingar. Annars har man ju ju inte uppfostrat dem på rätt sätt till laglydiga medborgare. Det skall inte vara som i Västerås nyligen där en 16 årig asylsökande mördade en 17 årig flicka. Han dömdes till 3 års ungdomsvård och som ”tack” fick hela familjen permanent uppehållstillstånd. Sådant Sverige skall vi inte ha-basta!

 13. markus
  markus 13 november 2010

  Det är ju just sådana som du Bahlool som bevisar att det inte bara är några få muslimer som är problemet utan att även huvudfåran har värderingar som inte hör hemma här. Just nu ett citat i högra spalten som citerar Malcolm där han säger att han vill utplåna Israel

 14. Herr Eriksson
  Herr Eriksson 13 november 2010

  Som sagt – vi kommer inte längre i diskussionen; vi kan vara överens om att vi inte är överens. Ett par tips bara: Om du vill ha en seriös debatt vinner du på att ha en ödmjukare inställning; du må anse att islam är den enda rätta vägen till upplysning, men det finns fler som inte delar den uppfattningen. Du kan raljera hur mycket du vill över t.ex. Sverigedemokraterna och deras politik, men nu är de invalda i ett demokratiskt val och det får man acceptera. Och, som sagt, lägg ned snacket om ”vit herrerasmenatlitet” – det är lika löjligt som att snacka om ”islamofobi”. Jag är tillräckligt gammal och erfaren för att dra mina egna slutsatser utifrån vad som skett och sker i samhället.

  Gäster är helt riktigt personer som är på besök – men som du vet väljer en del gäster att stanna hos värden; det är det jag menar med det uttrycket.

  Slutligen – jag har inget emot att folk tror på låtsaskompisar så länge de håller det för sig själva och inte försöker påverka andra att anamma sin tro. Sverige är ett sekulärt land och ska så förbli – ingen, säger ingen, religion ska ha tolkningsföreträde visavi det sunda förnuftet. Tack för ordet!

 15. Nic
  Nic 13 november 2010

  Så länge man envisas med att dra alla från ett land, en kultur eller en religion över en kam, så kommer man aldrig att kunna förstå ens hur Sverige byggdes. Sverige byggdes av invandrare. Den svenska kronan har bara något hundratal år på nacken. Svenssonrätterna #1 & 2, pizza & pasta, skulle inte finnas utan invandrare. Ingen religion har någonsin skadat någon, men människor har genom alla tider alltid använt religioner, politiska dogmer eller filosofier för att skapa sig själva makt. Så länge man inte inser det, så har man ingen koll på hur människor fungerar, alls.

  SD kommer aldrig att lyckas med sin politik, för svenskar i allmänhet är öppna, toleranta och insiktsfulla.

 16. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Marcus vart sa han han vill utplåna israel

 17. Kaibigan
  Kaibigan 13 november 2010

  Du, ”Hellboy”, om följde med i media lite mer, hade du kunnat se avståndstagande från muslimer. Och, hur ofta ser du att kristna deklarera sitt avstånd till kristna stollar, eller någon annan större grupp överhuvudtaget? Jag känner inte att jag har skyldighet att deklarera mitt avstånd till något som tex män utför bara för att jag råkar vara man. Det tycker ju militanta feminister att vi ska göra.
  Gör du det, Boy?

 18. Kaibigan
  Kaibigan 13 november 2010

  För övrigt tycker jag Skåne ska befrias från över 300 år av svenskt förtryck och utplåning av skånsk kultur och språk. Det positiva med samarbete mellan DF och SD är att befrielsearbetet kan börja. SD består ju mest av innevånare i Skåneland, dvs Skåne, Blekinge och Halland.

  UT MED SVENSKDJÄVLARNA FRÅN SKÅNELAND!!

 19. sillen
  sillen 13 november 2010

  Ni har ingen arvsrätt till det här landet, tack och hej era jävla pedofildyrkarstollar! Befria Sverige, stoppa koloniseringen från arabvärlden.
  När ska ni idioter ta hand om era egna problem på hemmaplan? Vi har inget ansvar för er förbannade överbefolkning. Är det så förbannat svårt använda preventivmedel kan ni väl kopulera med era kameler istället. Jävla arabmuppar!
  Bajsloool åk hem med dig!

 20. mimi
  mimi 13 november 2010

  Dessvärre har nog DF rätt i att vara försiktiga med sitt stöd för SD, som till skillnad från andra nordiska missnöjespartier har tydliga rötter (om man ens kan kalla det rötter efter så kort tid) i fascism/nazism och som i både hanteringen av det egna partiet och deras motståndare visar antidemokratiska tendenser. Jag vet att det verkar extremt avlägset från det tillstånd som vi har haft de senaste 60 åren, men det finns en risk att ökat stöd för dem innebär att helvetet bryter lös här om några år – och när (om?) dammet sedan lagt sig, blir det väldigt obekvämt för DF att de har associerat sig med SD.

 21. N
  N 13 november 2010

  Bra inlägg.

 22. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  tack, något som våra kära rassar inte tyckte hahahah

 23. Sessa
  Sessa 13 november 2010

  @Eriksson. Även Hitler kom in genom demokratiska val.

 24. Uncle Bob43
  Uncle Bob43 13 november 2010

  Det är ju jättebra att ha sådana osakliga debattörer som dig Bahlool, att bemöta.
  90% är rent ut sagt dum muslimpropaganda och resten är otrevligt bemötande som saknar varje form av logik eller anpassningsförmåga. Du är liksom de flesta islamister i total avsknad av självkritik och social kompetens. Med andra ord bär dina tirader mot typiskt svenska värderingar ett löjets skimmer över sig och jag kan bara tacksamt ta dig på orden.

  Som du kanske förstår är jag Sverigedemokrat och många med mig har genomskådat din argumentation. Att kalla meningsmotståndare för ”rasister” eller ”islamofober” är ur din egen synvinkel kontraproduktivt eftersom de epiteten är lika meningslösa och missbrukade som att piska en död häst.

  Jag kan trösta dig med att du är ett stående skämt på olika bloggar där du får symbolisera den evige Islamisten som bara tycker synd om sina egna. Muslimer är väl ingen ”ras” eller hur?

  Så du kan stoppa upp dina rasistanklagelser i valfri kroppsöppning. Det spelar keine roll. Ni Islamister har visat er agenda och majoriteten av svenskarna vill inte ha hit mer av den varan.

 25. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  Uncle Bob..allt jag hör är..bla..bla..och återigen bla..jag kans toppa upp det i din mammas kroppsöppningar? visst..

 26. mimi
  mimi 13 november 2010

  hihihi : ”Du är liksom de flesta islamister i total avsaknad av självkritik och social kompetens”

  Den kan du njuta av ett bra tag Blahlool. Det är inte många sverigedemokrater är så dumma att öppet förkunnar att de inte lyssnar på en på grund av sina egna fördomar!

 27. Bahlool
  Bahlool 13 november 2010

  SD anhängare är som en gammal skiva, med en massa hack, inget nytt kommer ur deras munnar, inget vettigt heller

 28. Kaibigan
  Kaibigan 15 november 2010

  Ajatållorna fick också makt genom fria val. Lenin, Stalin och många andra kända vänsterledare fick INTE makt genom fria val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *