Press "Enter" to skip to content

Svenskt hyckleri

Oenighet om Iranmöte – DN.se.

Flera partier i Riksdagen vägrar ta emot iranska representanter, för att man ogillar Irans syn på mänskliga rättigheter. Samma partier har inga problem att ta emot USAs, Israels och Kinas representanter. Dessa stater bryter mot folkrätten, ockuperar andra länder, startar krig, har kärnvapen och utför dödsstraff. Nej de är för mäktiga, men lilla Iran, det kan vi leka med, det landet kan vi hota, det landet kan vi varna för.

Det är ett otroligt bevis för svenskt hyckleri.

Hur kan man ha mage att kritisera Iran, när Sverige självt har blivit anklagad för att visa omänsklighet? Hur kan man spela sårad, när man i samma veva, i samma andetag stödjer en stat som Israel, vars historia är befläckad med tiotusentals människors liv? Vars rasistiska regering förföljer och fördriver araberna?

Hur kan man ha mage att visa ett sådant här hyckleri, när man i samma veva kysser röven på USA, en stat som håller hundratals fångar i hemliga fängelser, utan rättegång, utan advokater, utan anklagelser?

Patetiskt. Sen undrar man varför folk slutat rösta på de här partierna??

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *