Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En hyllning till krigshetsaren

Tony Blair, krigshetsaren, brottslingen och Israels stora vän, talar i en intervju om att han vill skapa samexistens, att han vill skapa och bygga broar mellan människorna, särskilt i områden som Mellanöstern. Jag kan inte annat än förundras över att folk gillar honom och gillar att köpa hans ”biografi”.

En biografi är inget annat än en hyllning till ens egen version av sanningen.

Denne man, denne krigshetsare startade ett olagligt krig mot Irak, han stödjer staten Israel, som dagligen bryter mot folkrätten. Han ångrar inte de tiotusentals irakier som fick plikta med livet. Ska han verkligen hyllas på det här sättet? Hans bok borde brännas, han borde undvikas och inte välkomnas. Problemet är bara att vi i väst har en stor uns av hyckleri. Vi älskar våra massmördare.

Vad är skillnaden på Tony Blair, George Bush och andra ledare som skapat, startat och ökat motsättningarna mellan människorna? När ska vi ta avstånd från sådana här människor? När ska vi ställa dem inför rätta? När ska vi sluta starta krig mot miljoner människor för att de inte delar våra åsikter eller värderingar?

”Jag klarar saker som ingen annan klarar” – DN.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *