Press "Enter" to skip to content

Varför konverterar så många moderna kvinnor?

Lauren Booths konvertering har irriterat och förvånat människorna – varför väljer en modern, utbildad och känd kvinna denna religion, en religion vars ändamål är att avhålla sig från materialism, som uppmanar till lydnad mot Allah och som menar att vi inte ska söka detta liv utan nästa.

Denna konvertering var inte den första och inte heller den sista i en konvertering av kändisar i länder som Storbritannien.

En artikel i Daily Mail, skriven av en person som lämnat islam, försöker finna orsakerna för dessa moderna kvinnors val i livet. Kevin Brice från  Swansea universitetet har specialiserat sig på vita kvinnors konvertering till islam, enligt honom så är det här en ökande trend i väst, där kända kvinnor konverterar till islam.

Enligt honom så söker dessa kvinnor spiritualitet, en högre mening med livet och brukar vara djupa tänkare. Den andra sortens kvinnor som konverterar till islam är sådana han menar konverterar för att de vill tillfredsställa sina män eller deras familjer. Dessa konverter bryr sig inte nödvändigtvis om att fasta, om att be eller om att gå till moskén.

Lauren Booth

Listan på kändisar som konverterar inkluderar kvinnor som Kristiane Backer, en före detta MTV presentatör. Denna kvinna konverterade till islam för att hon ansåg att den värld hon levde i, med fester, droger och “frihet” var en värld som var tom.

Becker menar att behovet att nå Allahs gunst, var det som drev henne till att bli muslim. Hon hade det liv många drömmer om, men kände sig tom inombords och insåg hur befriande det var att bli muslim. Att följa en enda Gud gör livet renare, skönare. Du springer inte efter varje nyck, säger hon.

Många av de kvinnor som konverterar kommer i kontakt med islam genom sina respektive pojkvänner.

Kristiane Backer

Enligt Kevin Brice så är det dubbelt så många kvinnor som män, som konverterar till islam. Konverterande muslimer brukar tala om en stor diskriminering, för att de väljer att följa religionens påbud att bära slöja, något som drabbade Kristiane Backer.

Enligt henne så är det stor islamofobi i Tyskland, något som fick henne att förlora sitt jobb, man hade även en presskampanj emot henne, med antydan om att alla muslimer stödjer terrorism. Hon svartmålades med alla medel. Nu arbetar hon för NBC Europa.

Hon ifrågasätter allt, eftersom hon inte är som de “födda” muslimerna. Hon gifte sig med en marockan men det var inte nog för henne. Hon kallar sig en europeisk muslim.

Kristiane Backer i en intervju med Mick Jagger innan sin konvertering.

Många av de som konverterar gör det för att de saknar gamla värderingar, som respekten för äldre och respekten för kvinnor, något som är ett krav i islam.

Camilla Leyland, en ensamstående mamma, som arbetade som Yogalärare, menar att hon konverterade för att feministen i henne fick henne att bli muslim. Enligt henne är feminismen en del av islam och hon menar att folk missförstår och jämför religionen med folks kultur när de tänker på islam.

Enligt Camilla var hon mera förtryckt av den västerländska kulturen än av den muslimska. Hon ogillade att man “tvingades” in i en roll som inte var sund, man var tvungen att söka en ny partner hela tiden, att söka något som inte fanns där. Hon kände sig tom inombords.

Folk hade svårt att förstå att denna kvinna, som var utbildad, hade valt denna religion.

Like Lauren Booth, why ARE modern British career women converting to Islam? | Mail Online.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *