Press "Enter" to skip to content

Judarnas roll i slaveriet

David Duke, ökänd rasist från USA, belyser i denna dokumentär judarnas roll i slaveriet. Jag, i tron att jag kan mycket om historia, visste inte och kände inte till de saker som tas upp i denna dokumentär på 20 minuter.

Här belyses det att före inbördeskriget mellan nord och syd i USA, så hade ett litet fåtal vita amerikaner i söder några slavar, medan 40% av de judiska familjerna hade slavar. Vidare får man reda på att det var stora judiska familjer som ägnade sig åt slavhandeln.

Än idag bedriver “muslimer” slavhandel i Afrika, och den miserabla behandlingen som asiater och araber får uppleva i gulfstaterna kan liknas vid slaveri, då man får lite lön och mycket hunsande och mycket förnedring när man jobbar i dessa stater.

En dokumentär som är väl värd att se för att förstå slaveriets bakomliggande makter. En rolig grej är att personer som Steven Spielberg, han som gjorde Schindlers List, även stod bakom en film som Amistad, om ett slavskepp där slavarna gör uppror “mot de vita”. Ingenting nämns om judarnas roll i det hela och ingenting nämns heller om att en av dem som var ledare för upproret, senare själv blev en framgångsrik slavhandlare.

Del 1

Del 2

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *