Press "Enter" to skip to content

Bara väst får spionera

Hört talas om Echelon? Inte? Inte så konstigt..Echelon var ett övervakningssystem, skapat av USA, där man avlyssnade människor, däribland i sina allierades länder. All trafik skulle avlyssnas, vissa ord ledde till att man såg lite noggrannare på personerna som talade. När det upptäcktes blev det ett ramaskri bland USAs allierade.  Jag såg en liten notis om det i en tidning många år sedan, sedan kom en ny notis om det, många månader senare, där stod det att USA gått med på att dela med sig av Echelon med sina allierade. Saken var utagerat.

Nu läser jag om hur hemska Iran, vågar använda sig av teknologi för att avlyssna och häkta brottslingar. Samma system eller liknande används i väst för att avlyssna brottslingar och terrorister, men här är det okej, för avlyssning och rätten att avlyssna beror på vem som utför det. Att vi har hemliga fängelser i Europa spelar ingen roll. Att européer sitter fängslade på Guantanamo utan rättegång eller en laglig grund, spelar inge heller någon roll, det som spelar roll är vem som utför dessa människovidriga anklagelser och brott, hade Iran varit Israel eller Saudiarabien, så hade ingen yttrat sig negativt om saken ifråga.

Några månader sedan kom det fram att både USA och Sverige ska sälja vapen till Saudiarabien, samma Saudiarabien som förlorade ett krig mot en rebellgrupp i Jemen förra året. Samma Saudiarabien som ligger bakom skapandet av talibanerna. Samma Saudiarabien som förföljer minoriteter i Saudiarabien, så problemet med Iran är att Iran inte är västerländsk och spionerar, det som är problemet är att Iran inte är Israel eller Saudiarabien, hade de varit det, ja då hade vi sett en liten notis, om ens det, om att Iran använt sig av Nokias teknologi för att avlyssna brottslingarna i sitt land. Hyckleri..

Nokia stäms av iransk regimkritiker – DN.se.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *